Czy ktoś kiedyś posiadał itemshop od bojawiem55? Bo ja właśnie takowy kupiłem na jego stronie i mi nie działa, bo gdy pisze ip.pl/install to wyskakuje "Ta strona nie działa Serwer ip.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania. HTTP ERROR 500"
Czy ktoś kiedyś posiadał itemshop od bojawiem55? Bo ja właśnie takowy kupiłem na jego stronie i mi nie działa, bo gdy pisze ip.pl/install to wyskakuje "Ta strona nie działa Serwer ip.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania. HTTP ERROR 500"
Musisz rzucić okiem do logów i podesłać je autorowi - w końcu zapłaciłeś raz że za skrypt, a dwa za pomoc techniczną.
Najprawdopodobniej posiadasz nieodpowiednią wersję php, itemshop wiem tyle, że działa na 5.5 lub 5.4. Masz też pewnie wyłączone pokazywanie błędów - stąd ten komunikat, że strona nie działa.
może najzwyczajniej w świecie wystarczy bazę danych podpiąć ?
Baza danych jest podpieta ale mam php7.
Na hostingu www i nie mozna zmienic wersji php 😦
ReallyGodUser:
Na hostingu www i nie mozna zmienic wersji php 😦
Jeżeli hosting WWW z lvlup.pro to możesz zmienić wersję PHP i rozszerzenia ;)
Co prawda offtopic, ale jak można sprzedawać sklep na przestarzałą wersję PHP? :woman_facepalming:
Witaj, musisz posiadać wersję php5. Przypominam że pomoc techniczną uzyskuję się poprzez formularz na naszej stronie. Pozdrawiam.
DoreK ponieważ dalej wersja php5 przeważa na ilości użytkowników w ubiegiem czasu na pewno pojawi się aktualizacja do php7
Skoro ludzie kupują skrypt to znaczy, że im zależy. Co za tym idzie, jeśli byś miał chociaż napisać to pod php36 oni i tak na to przejdą ze względu chociażby na ten sklepik, innych bodajże z taką funkcjonalnością nie ma. Także nie ograniczaj się do osób zacofanych, brnij do przodu bo będziesz stał jak rok temu minecraft 1.7.10 ;)
bojawiem55:
DoreK ponieważ dalej wersja php5 przeważa na ilości użytkowników
Na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski? Autopsja? Bo jak tak, to masz nieaktualne informacje. Patrz na to:
Źródło: https://seld.be/notes/php-versions-stats-2017-1-edition - blog twórcy Composera, oprogramowania do zarządzania projektami w PHP, więc ma bardzo fajną bazę do zbierania statystyk.
Skrypt powinien opierać się o PHP 7 już dawno, to że tego nie zrobiłeś to już inna kwestia - obstawiam brak czasu lub lenistwo.
Ano, przepisanie takiego skryptu to fajna sprawa. Poprawiłby całą optymalizację jak i kod który by uważał za idiotyczny, bo pisał go powiedzmy 3 lata temu. Od siebie polecam przepisać to pod 7.2 i mieć święty spokój, działa szybciej i będzie lepiej wspierane :)
anon10657637:
Skrypt powinien opierać się o PHP 7 już dawno, to że tego nie zrobiłeś to już inna kwestia - obstawiam brak czasu lub lenistwo.
Dokładnie - to mniej więcej takie podejście jak te cofające się w rozwoju serwery izihace w Polsce, które cały czas siedzą na 1.7/1.8 bo "przeważa na ilości użytkowników" :kappa: