Problem z instalacją serwera CSGO

Aimpanel
grzk
grzk

Witam mam problem z instalacją serwera csgo. Podczas instalacji wyskakuje błąd Connecting anonymously to Steam Public...Logged in OK Waiting for user info...OK Update state (0x5) validating, progress: 3.24 (554893595 / 17138779321) Error! App '740' state is 0x202 after update job.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

grzk:

App ‘740’ state is 0x202 after update job.

Brzmi jakby skończyło się miejsce, ale dla pewności podaj wynik komendy:

df -h
grzk
grzk

Nieznajomy11:

df -h

Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/simfs       15G  1.5G   14G  10% /
none            2.0G  4.0K  2.0G   1% /dev
none            410M  1.3M  409M   1% /run
none            5.0M     0  5.0M   0% /run/lock
none            922M     0  922M   0% /run/shm
none            100M     0  100M   0% /run/user
Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Dostępne tylko 14 GB. Wygląda na to, że serwer CS:GO potrzebuje więcej miejsca. W przypadku ręcznej instalacji można by pewnie pominąć jakieś pliki (niektóre mapy?), ale to nadal zła sytuacja, bo może nam potem nagle zabraknąć miejsca jak już serwer będzie działać. Przydałby się większy dysk.

DoreK
DoreK α-tester v3

Jak dobrze pamiętam serwery csgo sporo miejsca potrzebują.

raxelovsky
raxelovsky

Wymagane minimum 15GB chyba, że usuniesz kilka map

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Lecz usunięcia można dokonać dopiero po pobraniu :(

grzk
grzk

No to lvlup dodajce dodatkowe kupno miejsca na dysku

raxelovsky
raxelovsky

tak w ogóle z jakiej oferty korzystasz?

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Jeżeli chcesz mieć więcej miejsca na dysku, musisz zakupić wyższy pakiet

grzk
grzk

OpenVZ 4gb

raxelovsky
raxelovsky

za mało miejsca na dysku żeby instalować CS:GO i na openVZ ciężko będzie z CS:GO żeby to sensownie działało ;)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Z tym drugim (choć pierwszym też) się nie zgodzę. OpenVZ nie ma wcale takiej złej wydajności. Po raz kolejny przytoczę mój przykład, teraz nawet zapomniałem z wrażenia czy to było 20 czy 40, uciągnąłem na właśnie OVZ-tce 4 gb. CPU było na dosyć niskim poziomie, nie przekraczało połowy.

grzk
grzk

Powiem tak mam na openvz ts strone plus kiedys testowałem 31 botów muzycznych zostawionych na noc z radiem i ani vps ani botów nie wywaliło i moim zdaniem jesli ktos nie chce przepłacac to i openvz wystarczy. A openvz mia byc wygozystany tylko do sprawdzenia koledze pluginu na oddechy