Problem z instalacja Teamspeak3 + MariaDB

Zombie
vps
Glupikocz
Glupikocz

Dzień dobry ostatnio postanowiłem spróbować zainstalować Teamspeak3 + MariaDB no i napotkałem taki problem 9ac653327459630467ffbfdbb46b60e5|690x82 PS. Dodam że po zmianie konta z root na np. Teamspeak też nie działa

Infinity
Infinity

Stwórz nowego userka sql, mariadb defaultowo blokuje logowanie do roota.

#EDIT Mozesz tez pogrzebac i odblokowac roota, są poradniki na internetach.

Pytanie jeszcze:

Czy przeprowadziles mysql_secure_installation?

Glupikocz
Glupikocz

Stwórz nowego userka sql, mariadb defaultowo blokuje logowanie do roota.

No właśnie napisałem ze nawet na userze teamspeak nie działa

Mozesz tez pogrzebac i odblokowac roota, są poradniki na internetach.

To troche nie ma sesnu bo chciałem zrobić na oddzielnym userze a nie na rocie 😛

Czy przeprowadziles mysql_secure_installation?

No wydaje mi się że to podstawa 😜

PS. Jak się na tym znasz to możesz pw może jakoś to ogarniemy i napiszemy rozwiązanie może akurat komuś się przyda i napisze nowy aktualny poradnik na forum

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

mysql_secure_installation powinno być podstawą.

Glupikocz
Glupikocz

No to właśnie to napisałem :P

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Ogólnie tak, robienie TS3, który jest połączony do bazy danych jest jak strzelanie z armaty do muchy. Tą konstrukcję (TS3+MySQL) stosują hostingi, które trzymają naprawdę dużo serwerów.

Na załączonym obrazku widzimy, że TS3 nie może się połączyć z kontem roota - nie podano hasła (o ile wcześniej zostało ustalone).

Glupikocz
Glupikocz

Bananek jeszcze za starego nicku 😃 Podałem wszystko z 300 kont próbowałem nawet próbowałem wyłaczyć hasło do kazdego konta nic nie pomaga

PS. Ale co racja to racja to jest bezsens tak robić ale po prostu chce i tyle "😃

Glupikocz
Glupikocz

Dobra rozwiązałem w bazie danych z % wystarczy zmienić na localhost Screenshot%20(6)|690x329

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.