Więc tak wypalam obraz iso windowsa 8.1 na płytę instaluje i po wypakowaniu plików na następnym kroku na procencie 81 wyskakuje to pomocy

Więc tak wypalam obraz iso windowsa 8.1 na płytę instaluje i po wypakowaniu plików na następnym kroku na procencie 81 wyskakuje to pomocy
Pewnie coś z dyskiem, ewentualnie Twój komputer chce Cię uchronić przed archaiczną wersją systemu :)
Dysk jest nowy około 1 mieś temu wymieniany, Już 1 raz tu był win 8,1 wiec raczej nie a win 10 za duże wymagania ma i nie uciagnie
To że jest nowy nie oznacza że nie może być uszkodzony, wykonaj test hd tunem korzystając z np. hiren's boot cd pe.
Mi to wygląda na problem z ISO, nie na problem z dyskiem. Tzn. z pendrive, z którego instalujesz, a nie dyskiem twardym komputera. Jak nagrywałeś obraz dysku?
W windowsie IMGBurn na szybkości 4x (To płyta DVD)
Czy jest to oryginalne ISO od M$?
Po nagraniu ISO sprawdź sumę kontrolną
Prawdopodobnie jest problem z płytą. Pobierz aktualną wersję win'a i potem wrzuć all na pendrive.
co śmieszne, ostatnio kolega miał taką sytuację, iso wszystko było instalowane poprawnie, pobrane ze strony microsoftu i okazało się że jedna kość RAM jest uszkodzona :P
@raxelovsky taki błąd będzie miał inny kod.
@anon45653061 według mnie jest to błąd płyty bądź uszkodzony dysk (I/O error) [nie tylko wg Mnie, a nawet tak M$ mówi]. Należałoby sprawdzić wszystko przed instalacją, a szczególnie dysk komputera, na którym instalujesz system. Może on zawierać bad sectory i Windows już będzie się sypał podczas instalacji.
Problem naprawiony Wina złego ISO ! :)
Polski trudny język. Zainstaluj oryginalną wersję z strony Microsoftu lub DLL. 💢

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.