Problem z Lol’em (linux)

Pytania i problemy
Krzychu321
Krzychu321

witam was,posiadam laptop z systemem linux mint 18.3 i za nic na swiecie niemoge naprawic lol'a by dzialal...

Po zainstalowaniu gra sie otworzyla,zalogowalem sie lecz gdy chce odpalic gre[mape} wywala mnie i wyskakuje ze wine sie scrashowal,wyskakuja mi jakies bledy z winebus oraz wineHID i nie jestem w stanie to naprawic.jezeli macie jakies pytania to pisac.

Bede wdzieczny za pomoc

Nikox
Nikox

Jeśli używasz wine to nie dziw się, że coś może nie działać, leauge of legends jest przystosowany pod windowsa a nie pod linuxa. Być może da się naprawić ale ja ci w tym nie pomogę, nie używam wine do gier.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Uruchamiasz przez wine, mono-runtime, a może przez playonlinux? Jeżeli przez jedno z dwóch pierwszych, to zainteresuj się projektem playonlinux, on odpala wine ze specjalnie dobieraną konfiguracją dla wybranego obsługiwanego tytułu (obsługuje lola) i najprawdopodobniej poprawi te błędy :)

Krzychu321
Krzychu321

wlasnie robilem to przez playonlinux :) ale naprawilem juz ten blad instalujac lustry

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.