Problem z monitorem lub kartą graficzną

Pytania i problemy
PszemoPL
PszemoPL

Witam mam problem posiadam monitor: Acer VG220Q Wszystko pięknie działa ale jak zaczyna się odpalenie gier Pełno ekranowych zaczyna sie zabawa robi się jakieś smugowanie czy coś w tym stylu że połowa ekranu ładuje się szybciej od drugiej nie wiem w jaki inny sposób to opisać Problem taki się nie pojawia jak w ustawieniach Nvidi ustawiam synchronizacje pionową

Karta graficzna: GTX 1060 3GB Procesor: i5 8400

kayoz09
kayoz09

Czy masz włączoną funkcję GSYNC?

PszemoPL
PszemoPL

posiadam tylko funkcję FreeSync

Dudix
Dudix

Sprawdź czy kabel nie jest podpięty do złego miejsca. :harold:

kayoz09
kayoz09

Od jakiegoś czasu NVIDIA wspiera również monitory z freesynciem, można to włączyć w panelu sterowania NVIDIA. Niestety, po swoim doświadczeniu wiem, że to ustawienie powoduje różne poważne błędy wyświetlania, dlatego wyłączam tę funkcję.

PszemoPL
PszemoPL

Jest do karty podłączony monitor

PszemoPL
PszemoPL

I co teraz mam zrobić :/ bo tak ciężko się gra na grach pełno ekranowych

kayoz09
kayoz09

Upewnić się, że GSYNC w komputerze i w monitorze są wyłączone. Możesz spróbować podpiąć komputer pod inny monitor/telewizor, żeby upewnić się, czy wina leży po stronie monitora czy PC.

devon
devon

Odinstalowanie wszystkich ustawień i strerowników od grafiki i pobranie nowych na sam początek to by było najlepsze.Koniecznie restart po każdej operacji

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.