Problem z myszką

Pytania i problemy
prolucyferyt1
prolucyferyt1

Witam, tak jak wyżej mam problem z myszką a dokładnie od jakiś 2 dni zaczął się pojawiać ten problem. Chodzi o to, że podczas grania w każdą grę myszka od czasu do czasu się zawiesza na sekunde/dwie. Wszystkie sterowniki mam aktualne nawet spróbowałem odinstalować je i zainstalować od nowa ale to nadal nic nie pomogło. Nazwa myszki to Krypton 110 od firmy Genesis. W czym może być problem?

Dudix
Dudix

Może port USB jest rozwalony, sprawdź myszkę na innych usbekach

prolucyferyt1
prolucyferyt1

@Dudix Niestety port USB nie jest rozwalony, na każdym dostępnym porcie USB na komputerze sprawdzałem i było to samo.

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

To, że myszka się zacina tak na prawdę nic nie znaczy, nie wiemy w czym jest problem. Możliwe przyczyny:

1. Kabel przerywa
  2. Akutalizacje systemu (sterowników) w tle
  3. Sensor się zawiesza
  4. Kontroler się zawiesza
  5. CPU nie wyrabia i przestaje odpowiadać na USB (Kiedyś taki problem miałem z P4 i Win7)
  6. Twoje sterowniki od ledów coś mogą grzebać przy samej myszce

Sposoby diagnozy:

1. Grzebać, ruszać, pieścić ( ͡° ͜ʖ ͡°) kabel, wtyczkę i kontrolować czy się rozłącza przy określonej pozycji
  2. Sprawdzić czy lecą aktualizacje jak się tak robi
  3. Sprawdzić czy w tym czasie przyciski działają
  4. Sprawdzić z innymi myszkami oraz tą samą na innych komputerach
  5. Kontrolować wykorzystanie CPU, sprawdzać czy inne urządzenia (np. klawiatura) działają / czy robią to samo
  6. Usunąć te "sterowniki" i sprawdzić czy dalej to samo, sprawdzić na innych komputerach

Jesli punkt 1, 3 lub 4: kierunek: naprawa gwarancyjna.

Oczywiście powodów może być znacznie więcej, wypisałem tylko to co mi przyszło do głowy w ciągu 3 minut.

prolucyferyt1
prolucyferyt1

@Lumpiasty nawet nie wiem jaki był problem ale najprawdopodobniej zaczął coś nie łączyć port USB z tyłu komputera bo po przełączeniu do przodu nagle wszystko śmiga jak za dawnych czasow. Ale dzięki za proponowane błędy jakie mogą być.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.