Problem z nagłymi traconymi pakietami

Zombie
ts3
PiciuU
PiciuU

Witam, mam pewien problem. Otóż od paru tygodni zdarza się co prawda rzadko, ale teraz cześciej niż np. 2 tyg temu że serwer TS3 zainstalowany na VPS OpenVZ nagle bez przyczyny zaczyna tracić pakiety i trudno w zasadzie cokolwiek na nim zrobić. Najczęściej problem znika od razu jak się zaloguję poprzez ssh przy uzyciu putty, tylko nie jestem w stanie pojąc dlaczego? Po której stronie może leżec problem? Dostawca w jakis sposob ogranicza łącze czy może sam serwer teamspeaka z jakiegos powodu przechodzi w stan "bezczynnosci" i przestaje reagować? Prosiłbym o wskazówkę czym to może być spowodowane.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Losowa utrata pakietów nie jest raczej Twoją winą. Warto zrobić to: https://lvlup.rok.ovh/t/jak-diagnozowac-problemy-z-siecia-przez-mtr/837

Infinity
Infinity

Jeśli tylko ty to masz - wina po twojej stronie. Jeśli te problemy ma więcej osób na serwerze - jest to problem serwera. Prosta logika. Wykonaj też skan winmtrem jak beda te problemy wystepowac. Pomoże w zdiagnozowaniu problemu.

PiciuU
PiciuU

Problem jest na całym serwerze, jak podkreśliłem w poście. Cała instancja zaczyna tracić pakiety bez powodu

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro
Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

``

undefined undefined

``