Problem z odpaleniem gier

Pytania i problemy
Rej_Fit
Rej_Fit

Mam problem z odpaleniem gier Bo mam dwa karty graficzne zintegrowaną i GTX 550 TI a wszystkie gry mi wywala pokazuje błąd: "Aplikacja została zatrzymana" Ktoś wie jak to naprawić??

Specyfikacja komputera: Procesor: "Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz" Karta Graficzna: Zintegrowana i dodatkowa GTX 550 TI Kości Ram: 4GB DDR2 800MHz PC-6400 Dyski: 1x SSD 350GB Zasilacz: 500W

Sterowniki zainstalowane: Screenshot_20191230-203812|281x500

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Rej_Fit:

Zasilacz: 500W

Zasilacz z czarnej listy. Zamykam temat.

Rej_Fit:

Aplikacja została zatrzymana

Jakiś zrzut ekranu jak to wygląda? Próbowałeś usunąć sterowniki grafiki DDU (Display Driver Uninstaller) i zainstalować ponownie? Czy zrestartowałeś komputer po instalacji (mam na myśli tutaj pełne wyłączenie i włączenie systemu)?

LinGruby
LinGruby Pionier

Rej_Fit:

Kości Ram: 4GB DDR2 800MHz PC-6400

nie mówię że nie pójdzie win10 na tym ale czy to trochę nie za mało jak na taki system jak win10... i jeszcze ten zegar 800MHz to mój blaszak z 2007 ma takie karty ale cztery i siedzi na nim Debian i działa zacnie...

wywal sterowniki i zainstaluj jeszcze raz może pomoże...

Rej_Fit:

Mam problem z odpaleniem gier jeszcze pytanie czy te gry działają stricte na GPU czy CPU?

z zasady podają parametry przy grach na jakich bebechach działają

Rej_Fit
Rej_Fit

Ja mam Windows 7 64bit ale to na zdjęciu to jest tylko przykład jakie sterowniki pobrałem

Rej_Fit
Rej_Fit

Sterowniki od karty graficznej reinstalowałem z 5 razy i nic nie pomogło a pobierałem je tylko z oficialnej strony "Nvidia"

anon81692791
anon81692791
  1. Testowałeś próbując uruchomić grę przez integre skoro na karcie graficznej sypie błędami?
  2. Mógłbyś podać przykład jednej z takich gier i czy np. występuje ten problem z popularniejszymi grami.
  3. Podczas uruchamiania gry patrz Menedżer zadań, czy może nie wywala problemu z pamięcią (o jej braku pomimo większej ilości)
  4. Błąd wywala w trakcie gry, sekundę po naciśnięciu ikonki, a może podczas ładowania, bo to wiele zmienia.
  5. Masz wszystko poinstalowane? (niezbędne do uruchomienia gry) np. ta paczka by się przydała: (chociaż przeważnie jesteś informowany jakimś kodem błędu) https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/
Rej_Fit
Rej_Fit

Ja mam zintegrowaną kartę graficzną i tą dedykowaną GTX'a u mnie działa tylko Integra z tych zdjęć które dziś zrobiłem na to wygląda a u mojego brata który nie ma integry ta karta GTX 550 TI działa bez problemu w Skyrim na Ultra w 100fpsProblemy #1|500x500

Rej_Fit
Rej_Fit

I błędy wywalania gry, aplikacji się nie rużnią tymi co na zdjęciu _20200104_183900|690x279

Rej_Fit
Rej_Fit

Mini Info: Gry na integrowanej kącie graficznej działają a gdy mam podłączone jeszcze GTXa to gry nie odpalają ani na GTX ani na zintegrowanej karcie graficznej.

Rej_Fit
Rej_Fit

Pokaż karty graficznej i opis jej na mojim kanale yt 😁👍 tak jak by ktoś był zainteresowany (Link)

kotyk
kotyk Regularny

Na twoim miejscu zainwestowałbym w nowy komputer, bo ta karta graficzna ma swoje lata. W dzisiejszych czasach, przy kościach RAM norma MHz to ok. 2133 DDR4 a procesory jeżeli chodzi o Intela to typu i3, i5 ale kto woli, możesz nadal próbować z tym sprzętem jaki masz.

Rej_Fit
Rej_Fit

Zanim kupie nowszy komputer miną 2 lata praktyki xd a problem mam jednak trochę inny chodzi tu o te pliki przez które wywala aplikacje, gry, itp.

Błędy: Gry i otwieranie okien pulpitu: Nazwa modułu z błędem: "nvumdshim.dll"

Wersja modułu z błędem: 23.21.13.9135

Aplikacje: Nazwa modułu z błędem: "ntdll.dll"

Wersja modułu z błędem: 6.1.7601.24540

anon81692791
anon81692791

Mhm, autor na pewno na to nie wpadł. (Jak już chodzi o zakup, to raczej procesor AMD będzie lepszy przy niskim budżecie + socket do przyszłej rozbudowy)

1. Uruchom CMD jako Administrator i wykonaj:
  • DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
  • sfc /scannow
  1. Sprawdź aktualizacje Windows'a i jeżeli nadal będzie wywalać błąd z ntdll.dll, to spróbuj
  • regsvr32.exe /u ntdll.dll
  • regsvr32.exe ntdll.dll
  1. Możesz spróbować zaktualizować DirectX ew. zainstalować starszą wersje sterowników.
system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.