Problem z oświetleniem na serwerze skyblock

Pytania i problemy
Scovian
Scovian

Od startu nowej edycji mam duży problem z oświetleniem w świecie skyblocka na moim serwerze. Jak widać na zdjęciach na dużej wysokości wszystko jest dobrze, ale schodząc kilka kratek niżej światło zmienia się tak jakby gracz był w voidzie. Problem wcześniej nie występował, co więcej występuje on tylko na świecie skyblocka, na każdym innym jest dobrze

Wysokość 61 2020-11-28_12.17.38|690x276

Wysokość 59 2020-11-28_12.17.41|690x276

Wysokość 7 2020-11-28_12.17.23|690x276

Tutaj wysokość 7 tyle że na spawnie 2020-11-28_12.16.54|690x276

Co ciekawe problem nie występuje po włączanie shaderów, nawet tych najlżejszych Próbowałem komendy /paper fixlight ale nic to nie dało

Ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?

tuinity 1.16.4 plugin na skyblock: bentobox (odpowiednik bskyblocka na nowsze wersje)

artur9010
artur9010

Bo to nie problem oświetlenia, tylko źle ustawionej mapy. Powinna mieć ona typ FLAT, wtedy gra nie wyświetla czarnego nieba ponizej ~60 poziomu.

Scovian
Scovian

To jest mapa generowana automatycznie przez plugin. Używam go od stycznia, zawsze było spoko, dopiero z rozpoczęciem kolejnej edycji coś się zepsuło gdy usunąłem stary świat i wygenerował się nowy. Ja tego nie zauważyłem bo gram na shaderach, ale gracze już tak.

Da się z tym cokolwiek teraz zrobić? Edycja ruszyła ok 2 tygodnie temu i ma potrwać przynajmniej do zakończenia ferii

brunoww22
brunoww22 Pionier

Na Twoich screenach jestem w stanie zauważyć żadnych problemów z oświetleniem. Ale jeśli masz problem z takowymi, polecam plugin light-cleaner

Scovian
Scovian

artur9010:

Powinna mieć ona typ FLAT, wtedy gra nie wyświetla czarnego nieba ponizej ~60 poziomu. Problem już znam, ale nie wiem czy jest szansa by go naprawić bez usuwania ludziom wysp

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.