Problem z panelem SinusBota

Zombie
ts3, sinusbot
mrgenius512
mrgenius512

Witam, po postępowaniu zgodnie z instrukcją https://lvlup.rok.ovh/t/musicbot-czyli-jak-zainstalowac-sinusbot-z-youtube-dl/205 , podczas gdy wpisuje 178.32.121.152:8087 w przeglądarke otrzybuję taki komunikat

Ta witryna jest nieosiągalna Serwer 178.32.121.152 odrzucił połączenie. Wypróbuj te rozwiązania:

Sprawdź połączenie Sprawdź serwer proxy i zaporę sieciową ERR_CONNECTION_REFUSED

Co mi pozostało ?

LinGruby
LinGruby Pionier

mrgenius512:

Co mi pozostało ?

zalogować się na serwer i zobaczyć czy w htop czy masz proces ./sinusbot i screen jak nie masz to przejrzyj jeszcze raz poradnik może gdzieś popełniłeś błąd ;-) bo sinusbot się w ogóle nie odpala, a i podstawa czy masz otwarty port 8087 bo port 80 masz otwarty bo widać stronę apache2

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wykonałeś każdy krok z poradnika? Odpaliłeś przez screen?

mrgenius512
mrgenius512

Widocznie muszę odblokować port, jestem zielony i powoli dochodzę do celu :D

Timo

Zapewne tak. Jeśli KVM to w panelu v3 możesz ustawić reguły blokowanie UDP, chyba, że korzystasz np. z ufw.

mrgenius512
mrgenius512

OpenVZ

Timo

To raczej nie masz blokowania portów. ufw allow 8087 ? Na pewno sinusbot jest włączony?

mrgenius512
mrgenius512

Przywrócę sobie maszynę bo i tak nic ciekawego na niej nie mam, od nowa zrobię tego sinus bota i się odezwę.

mrgenius512
mrgenius512

Gdy próbuje uruchomić sinus bota ./sinusbot to wyskakuje taki komunikat :

bash: ./sinusbot: No such file or directory

Timo

Zapewne jesteś w złym katalogu. Przejdź do właściwego zapewne cd /home/sinusbot i tam wpisz. Jeśli nie zadziała, wpisz komende ls i zobacz jakie pliki są w obecnym katalogu ;)

mrgenius512
mrgenius512

README.md libavformat.so.57 TeamSpeak3-Client-linux_amd64 libavutil.so.55 TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.19.4.run libswresample.so.2 config.ini plugin config.ini.dist scripts data sinusbot libavcodec.so.57 sinusbot-beta.tar.bz2 libavfilter.so.6

Właśnie wydaje mi się, że wszystko jest a i tak nie dzierga..

Timo

Katalog jest OK. Może spacje dodatkową dodałeś albo bez kropki ./sinusbot Transkrypcja: kropka ukośnik sinusbot bez spacji

mrgenius512
mrgenius512

Dobrze wpisuję i nadal to samo

Timo

Masz katalog od bota /home/sinusbot ? Jeśli tak - użyj /home/sinusbot/sinusbot (Zaczyna się od ukośnika)

anon10657637
anon10657637

Może streszczając wypowiedzi @Timo - znajdź katalog, w którym są pliki Sinusa.

Timo

Nie musisz streszczać. @mrgenius512 jest w dobrym katalogu, przecież widać nawet pliki.

mrgenius512
mrgenius512

Jestem w tym katalogu bo jak inaczej mógłbym widzieć te pliki za pomocą komendy ls ?

PS: Nie mogę już pisać więcej postów więc będę edytował ten.

EDIT// Tak putty, zobaczymy

EDIT// Dobra wszystko pico bello, zmienilem system na Debian 8 i wszystko dzierga

Timo

to dobre. Już nie wiem. wyjdź i wejdź to putty?

Infinity
Infinity

Problem leżał prawdopodobnie po różnicy arch, miał system 64 bitowy a sinus jest 32 bitowy. Dlatego nie widział pliku. Aby to rozwiązać na przyszłość - trzeba doinstalować odpowiednie biblioteki oraz ustawić tzw. "multiarch" w debianie.

dpkg --add-architecture i386
apt-get update
apt-get install libc6:i386 libncurses5:i386 libstdc++6:i386

Kiedyś ten problem też miałem, mam nadzieje ze pomoge potomkom 😉

Oczywiście mając 32 bitowego linuxa nie jest to potrzebne, ale wtedy pliki dedykowane dla 64 bitowych nie beda banglać.

Timo

Infinity:

sinus jest 32 bitowy undefined

Infinity
Infinity

No to może miał odwrotnie 😄

Timo

Infinity:

No to może miał odwrotnie 😄

mrgenius512: