Problem z podłączeniem bungecord

Pytania i problemy
Marceleq
Marceleq

Cześć, Mam problem z podłączeniem bungecord'a na titanaxie, próbuje wejść i pojawia się coś takiego: panel bungecord: (lobby) image|690x350 Co robię źle? jak to naprawić ? Chce żeby po wejściu na serwer odrazu było lobby

Legalin
Legalin

http://wiki.titanaxe.com/doku.php?id=konfiguracja_bungeecord

Jeśli nie masz serwera na titanaxe, to chyba ta notka po prawej odnosi się również do tego, ale nie jestem pewien ;p

Marceleq
Marceleq

chodzi o to ,że ja korzystałem z tego poradnika i dalej nie działa. Support mało pomaga, ludzie na fb chcą hajs i nie ma co. Nie wiem o co chodzi i co wnosi twoja odpowiedź, serwery wszystkie mam na titanaxie wiec nie wiem co za problem

Legalin
Legalin

No to widocznie coś na pewno źle robisz, skoro Ci nie działa. Akurat tam jest bardzo prosty panel...

Wystarczy połączyć 1 serwer, aby był on lobby, a drugi jako tryb. Z tego co widzę ty masz jakieś localhost..., a na dodatek tylko 1 serwer podłączyłeś. Więc to nie to samo co w poradniku.

Marceleq
Marceleq

dobra ale jeśli mam już połaczone rzekomo lobby to chyba moge wejsc co? własnie , wiec nie wiem dalej co wnoszą twoje odpowiedzi skoro to nie jest żadna pomoc z twojej strony. Chce połączyc bunge które nie wiem do końca jak działa bo zrobiłem wszystko dobrze, sprawdziłem 3 razy, dałem dostep 3 osobom i nikt nie wie co się dzieje

Axerr
Axerr

Skoro nie wiesz jak działa bungeecord i do czego jest przeznaczony, dlaczego go używasz?

Widzę, że adres serwera lobby jest ustawiony localhost. Czy serwer lobby jest na tym samym serwerze, co serwer bungeecord?

Marceleq
Marceleq

ale ja wiem jak działa bungeecord ale mam problem z podłączeniem XD po to chyba jest forum żeby otrzymać pomoc a wasze głupie odpowiedzi typu ''jak nie umiesz to nie rób'' nic nie wnoszą a tym bardziej nie zmuszą mnie żeby przestać to robić Co do localhostu to tak, lobby jest tam gdzie bunge i co dalej?

michociaak
michociaak

Lobby nie jest na tym samym serwerze - skoro nie działa. Zamiast localhost daj ip [numeryczne] serwera Lobby. Czyli powinno to wyglądać mniej więcej tak: IP:32725

Marceleq
Marceleq

okej lobby działa a teraz jak zrobić żeby przenosiło npcem na tryb ? w sensie jak tego nie zepsuć teraz, serwer jest dodany, usunąłem z priorities survival (żeby samo lobby było) i będzie działać?

michociaak
michociaak

Tak, do NPC potrzebujesz pluginu na NPC np. Citizens 2 [jeśli twój serwer działa na 1.16, a jeśli na niższych wersjach to samo Citizens wystarczy :) ]

Marceleq
Marceleq

mam kupiony plugin citizens i korzystam też z citizens cmd żeby przenosiło na tryb ale dalej nie przenosi co może się dziac? coś w bungecordzie jest źle?

michociaak
michociaak

Raczej nie. Jaką komendę wykonuje kliknięcie na NPC? Gracze mają dostęp do /server?

Marceleq
Marceleq

do /server nie i tak ma zostać ale po kliknięciu na npc powinien przenosić na tryb i dalej nie ;/ /npcmd add server hs i nic

michociaak
michociaak

Czemu do /server mają nie mieć dostępu? :thinking:

Gdyby mieli całość była by prostsza.

Marceleq:

/npcmd add server hs Chodziło mi o komende wykonywaną po kliknięciu na NPC

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.