Problem z podłączeniem domeny pod serwer Minecraft

Pytania i problemy
minecraft, zarządzanie, domena
vortex69
vortex69

witam mam problem z podłączeniem domeny czy mógł by mi ktoś sprawdzić czy mam dobrze podłączone Bez tytułu|690x387

chix
chix

Nie rozumiem po co ten CNAME (Apache/nginx jest w stanie ogarnąć problem z @/www) ale wygląda że jest w porządku. A co? Nie działa ci serwer?

vortex69
vortex69

domena nie działa nie można się połączyć z serwerem

chix
chix

No masz rację. Dig mi nic ciekawego nie zwraca, możliwe że nie zapisały się jeszcze DNS. Polecam zmienić DNS na Cloudflare, wtedy idzie to od razu, i co najważniejsze jest darmowe ;)

A i jeszcze jedno, w jakim hostingu masz domenę? Bo musisz zmienić rekordy NS (niektóre hostingi nazywają to też "wyborem DNS") w panelu tego hostingu.

vortex69
vortex69

domena jest na titanaxe wykupiona ale wcześniej jak miałem podłączony drugi rekord A to normalnie działała domena

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Musisz zrobić subdomenę kierującą na adres IP serwera Minecraft i podać ją w rekordzie SRV

Łap niżej składnie ;) https://lvlup.rok.ovh/t/podpinanie-domeny-pod-serwer-minecraft-rekordem-srv-w-panelu-ovh-cloudflare/15534

image|690x299

EDIT. Wprowadź poprawny adres serwera MC, ten co podałeś jest błędny

image|516x78

vortex69
vortex69

ja to podałem na przykładnie a tak oryginalnie to mam prawidłowy adres serwera mc

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.