Problem z połączeniem na serwer

Zombie
vps, kvm
mieszi
mieszi

Witam kupiłem nowy serwer VPS ale niestety już od 2 godzin nie mogę się z nim połączyć przez sftp ani przez fillezille ani winscp ani putty

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wpisujesz wszystkie dane poprawnie? VPS jest właczony? Próbowałeś reinstalacji?

Jeśli powyższe trzy są wykonane poprawnie, napisz do supportu poprzez ticket w panelu ;)

mieszi
mieszi

@Timo tak dane skopiowane z maila vps włączony reinstalowałem ze 3 razy

error
error

Jak wpisujesz hasło w Putty?

mieszi
mieszi

@error jak wpisuje ip w putty wprowadzam port to nic sie nie pokazuje a po jakiejs minucie mam Connection time out. Ping sprawdzałem

error
error

Hmm... jeśli port i ip są dobre, najwyraźniej jest problem z samym vpsem. Musisz napisać ticket do obsługi :)

mieszi
mieszi

Napisałem ale 48H myślałem ze cos ja robie źle i tutaj szybciej bede widział no ale cuż jak problem vps to poczekam.

error
error

mieszi:

48H To 48h jest dodane ze względów formalnych (i żeby mieć święty spokój z niecierpliwymi użytkownikami 😅), zazwyczaj odpowiadają w ciągu kilku-kilkunastu godzin.

mieszi
mieszi

No to jeszcze lepiej usunęło mi vps z panelu..

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

VPS jest w trakcie diagnozy przez obsługę, tymczasowo "zniknął" z panelu abyśmy mogli w spokoju (co jest trochę względnym słowem) sprawdzić dlaczego nie działa jak powinien.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.