Problem z połączeniem serwera MC z domeną

Pytania i problemy
problem
matek04040
matek04040

Mam pytanie odnośnie łączenia serwera minecraft z domeną. Otóż kilka dni temu połączyłem go pomyślnie. Następnie podpiąłem do domeny SSL z Cloudflare i od tamtego momentu na serwer mogę wejść jedynie przez IP numeryczne. Na subdomenie utworzonej od tej domeny znajduje się sklep mojego serwera i on też przestał działać. Udało mi się to naprawić przywracając domyślne strefy DNS i dodając wszystko od nowa, ale IP dla serwera MC wciąż nie działa. Wyskakuje błąd "Nie można rozpoznać nazwy hosta". Co może być przyczyną, jak to naprawić?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Serwer Minecraft nie zadziała ci na rekordzie z włączoną pomarańczową chmurką na CloudFlare. Musisz utworzyć osobny rekord, polecam skorzystać z SRV. Możesz wyszukać do niego poradnik na naszym forum.

matek04040
matek04040

Usunąłem DNSy CloudFlare oraz wywaliłem domenę z panelu i dopiero po wykonaniu tych wszystkich czynności na nowo podpiąłem pod serwer. Właśnie wtedy pojawił się błąd, stąd moje pytanie.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Sprawdź na stronie https://dnschecker.org czy Twoja domena odpowiada adresowi IP Twojego serwera Minecraft.

Ile odczekałeś po zmianie DNS?

matek04040
matek04040

Po zmianie DNS z CloudFlare na domyślne odczekałem około godziny, a domena aktualnie nie odpowiada żadnemu adresowi IP.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.