Problem z połączeniem się do KVM

Zombie
vps, kvm, sieć
SeZeV
SeZeV

Zakupiłem dziś KVM 8GB i jest problem ponieważ jeżeli wchodze do putty łącze się za pierwszym razem po reinstalacji jest wszystko git i można wszystko robić ale jeżeli już wpisze reboot lub wyłącze i włącze VPS, już nie mogę się połączyć i nic nie działa i nie rozumiem dlaczego

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Od razu po włączeniu wchodzisz w SSH? Pamiętaj, że pełne załadowanie się systemu trochę zajmuje ;)

SeZeV
SeZeV

Właśnie o to chodzi że już po 20min dalej nic... po ok 3 min odpalam putty i nie działa 😕

Timo

Próbowałeś przeinstalować system?

SeZeV
SeZeV

Ty już tam z 20 razy, przeinstalowywuje wchodze na ssh działa wpisuje reboot i kurde moge tylko przez Proxymox wbić

Timo

Z ciekawości, po co wpisujesz reboot? Serwer ma chodzić, a nie być wyłączony 😅

SeZeV
SeZeV

Ogólnie chodzi mi o to że jakbym chciał zresetować kiedyś albo coś to wtedy nie moge się już połączyć

Timo

Wygląda mi to na problem z hostem, lub siecią. Skoro reinstalowałeś i na czystym systemie takie błędy, to raczej problem u hostingu. Na twoim miejscu napisałbym Ticket do supportu.

SeZeV
SeZeV

ok napisze zobaczy się

SeZeV
SeZeV

Teraz wyłączyłem w panelu proxmox i włącza się a potem takie coś i nie idzie dalej do logowania: image|690x119

SeZeV
SeZeV

Dobra problem rozwiązany musiałem ustawić sieć i działa :)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.