Problem z połączeniem sie na serwer ts3

Zombie
ts3
ProGamesTv
ProGamesTv

Witam, mam problem z serwerem ts3. Nie jest możliwe wejście na niego, nie dostaje zwrotki w logach ani nic z tych rzeczy. Przeniosłem pliki na inny serwer, lecz tam normalnie mogę wejść. Jeżeli chodzi o problem profilu to z telefonu wchodzę na ten profil i nie ma żadnego problemu. Może być to problem ze strony ISP czy raczej serwera? Dziękuję z góry za pomoc ! Zauważyłem że po podłączeniu vpn i użyciu lokalnego adresu działa, ale adres zewnętrzny nie działa.

1. Internet mobilny działa normalnie (podłączenie do serwera).
  2. Używam światłowodu i mi nie chce się podłączyć.
bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Może jakieś reguły firewalla blokują możliwość wejścia na serwer? Czy inni użytkownicy mogą normalnie korzystać z serwera?

ProGamesTv
ProGamesTv

Niektórzy mogą normalnie, zauważyłem że dłużej się ładują kanały (po sieci komórkowej). ufw jest wyłączone, iptables raczej nie wrzucałem żadnych reguł. W piątek do 23 rozmawiałem, ale w sobotę dostałem informację że od północy są ddosy powtarzane co 6 godzin.

Jakub
Jakub

jaką posiadasz wersje serwer i klienta z którego próbujesz się podłączyć?

ProGamesTv
ProGamesTv

Najnowsze, specjalnie aktualizowałem.

Jakub
Jakub

możesz podać adres tego serwera?

ProGamesTv
ProGamesTv

185.25.151.124 <- Główny na którym zawsze stoi 212.182.80.179 <- Tutaj stoi teraz

Jakub
Jakub

Wydaje mi się, że serwer nr 1 posiada dość duże problemy z łączem długo łączyło mnie do serwera, napisz do hekko bo widzę, że posiadasz tam serwer. Serwer 2 śmiga bez zarzutów.(Na jakim hostingu stoi?)

ProGamesTv
ProGamesTv

Drugi to mój dedyk :P Mógłbyś powiedzieć gdzie leżą problemy z łączem? Jak im to opisać?

Jakub
Jakub

Na serwerze nr 1 jest dość duża utrata pakietów, próbowałeś robić restart? Mogę wiedzieć z jakiego hostingu ten dedyk?

ProGamesTv
ProGamesTv

Utrata pakietów powiadasz, restartowałem oczywiście.

Jakub
Jakub

Możesz im również dorzucić pomiary z aplikacji winmtr http://winmtr.net/

ProGamesTv
ProGamesTv

47192936_1036440646557739_6540043797944860672_n|243x500 No szczerze... Podłączyłem się przez Sieć komórkową, ale później wróciłem na wifi. Załamałem się....

Jakub
Jakub

Tak jak pisałem, problem leży po ich stronie.

LinGruby
LinGruby Pionier

ProGamesTv:

212.182.80.179 <- Tutaj stoi teraz

tak po za tematem to LUBMAN... Dysponuje dedykami dla klientów?

Jakub
Jakub

To jest jego fizyczna maszyna.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.