Mam problem zrobię serwer minecraft na vps wgrałem jave silnik i się włącza ale jak wejdę w sama grę to nie mogę się połączyć. 
Mam problem zrobię serwer minecraft na vps wgrałem jave silnik i się włącza ale jak wejdę w sama grę to nie mogę się połączyć. 
Jaki masz system? Masz włączoną zaporę na VPS? Jeśli jest włączona to dodałeś odpowiednie porty?
#Edit: Widać, że serwer startuje na porcie 11610, podajesz dobry port?
Używam CentOS 7 64bit Minimal. Nie włączyłem żadnej zapory ale może jest włączona w standardzie, więc jak mogę to sprawdzic
Używam innego hostingu, bo kupiłem najtańszy jaki był bo sei uczę i chce kupić jakiś porządny ale nie wiedziałem czy DMA radę wszystko wgrać
Po zakupie serwera dostałem w emailu coś takiego https://hosting.gullo.me/plugin/support_manager/knowledgebase/view/23/nat-ipv4-port-calculator/4/10.10.10.116 I na standardowym też nie działał więc zmieniłem na ten
Być może serwer nie nasłuchuje na tym IP, na którym chcesz się połączyć?
To co mam zrobić?
Sprawdź swoje połączenia sieciowe i sprawdź na jakim IP serwer nasłuchuje na zewnątrz i spróbuj się połączyć przez to IP.
A jak mogę to sprawdzić?
Spróbuj poleceniem ifconfig
W cmd to wpisać?
W terminalu programie SSH, którym się łączysz do serwera zdalnego
Nie działa 
Przypominam, że domyślnie, na CentOSie, jest uruchomiona zapora sieciowa (zgodnie z zasadami zabezpieczeń). Można ją wyłączyć lub dodać do niej wyjątek:
sudo firewall-cmd --zone=public --permanent --add-port=11610/tcpTo też nei działa 
Daj komendę bez sudo, czyli:
firewall-cmd --zone=public --permanent --add-port=11610/tcpSprawdź też przy okazji czy na centosie odpowiednik ifconfig to nie przypadkiem ip address show
Obydwa nie działają 
Nie podałeś ip na początku
Mój błąd i co z tym? 
Spróbuj jeszcze wpisać iptables -L

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.