Problem z prefixami w minecraft - plugin essentials

Zombie
minecraft, zarządzanie, pluginy
TG_Pjoter
TG_Pjoter

Cześć!

Używam pluginów essentials, luckperms i funnyguilds. Zmienne w essentials mam ustawione tak:

format: '{PREFIX} {TAG}{POINTS}{DISPLAYNAME} {MESSAGE}', bo prefix sam z siebie nie działał. Myślałem że dodanie zmiennej {PREFIX} to naprawi, ale nadal nic. Pomoże mi ktoś z tym? Z góry dziękuję

logixdev
logixdev

Masz na myśli wyświetlanie nazwy grupy, tak? Zrób osobny format dla każdej. Ja mam ustawione tak:

group-formats:
default: ' &8(&7GRACZ&8) &f{DISPLAYNAME}&8: &f{MESSAGE}'
vip: ' &8(&eVIP&8) &f{DISPLAYNAME}&8: &f{MESSAGE}'
svip: ' &8(&6SVIP&8) &f{DISPLAYNAME}&8: &f{MESSAGE}'

Dodatkowo możesz kolorami ładnie manipulować sobie, osobno ustawić.

TG_Pjoter
TG_Pjoter

Niby działa, ale ja mam rangę wlasciciel i i tak mam Gracz.

I jeszcze po wpisaniu komendy na informacje o graczu nie ma parent, a permisje z grupy działają.

Dodam, że na 1.15.2 wszystko działało bez group-formats

Nikox
Nikox

Domyślnie rangi w luckperms są zapisywane małymi literami, sprawdź czy w configu są one własnie tak zapisane. Jeżeli dodałeś displayname z dużej litery (np. default -> Gracz), to analogicznie daj w configu z dużej litery.

TG_Pjoter
TG_Pjoter

O, Ty tu :) Są z małej litery. Coś czuję, że po prostu jest coś z luckperms.

Kamil02167
Kamil02167

Zrób tak jak polecił logix, a bład że masz gracza wynika z braku ProtocolLib/Vault. Już nie pamiętam która to wtyczka naprawiała.

logixdev
logixdev

Vault brakuje, faktycznie. Spróbuj dograć i powinno się poprawnie wyświetlać. ProtocolLib to od pakietów, więc nie do tego. :slight_smile: P.S. LuckPerms od którejś wersji ogólnie wymusza domyślną grupę 'default' + polecam robić przez webowy edytor cały szkielet uprawnień, przy znajomości podstaw angielskiego można się łatwo połapać, dodać dziedzicznie grup itp.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.