Witajcie. Przychodzę z kolejnym problemem.
Mój VPS (zakupiony na lvlup) nie może użyć wystarczająco procesora, myślałem że mi się coś w systemie popsuło czy coś dlatego zrobiłem całkowity reinstal VPS i testuje patrze i dalej to samo.
np. Uruchamiam serwer i wcześniej podczas uruchamiania było ok. 90% zużycia procesora, teraz jest tak że jak uruchamiam jakikolwiek serwer i skoczy np. do 60% to zaraz go ''ubija'' i spada do 40% przez co serwer uruchamia się bardzo powoli. Tak samo się dzieje gdy serwer jest już uruchomiony i potrzebuje więcej procesora.
Jest tak z nowo dodanymi serwerami w Pterodactyl Panel jak i starymi, tak samo gdy uruchamiam czysty serwer (nie w panelu)
Wcześniej gdy serwery były uruchamione to procesor skakał sobie (tak naturalnie) teraz jest praktycznie cały czas równe 40% użycia.
Jeszcze do testów instalowałem sobie Aimpanel i w statystykach pokazywało (praktycznie cały czas) że inne VPSy na maszynie używają 30 - 60% procesora.
Przez to serwery są strasznie zlagowane no i nie zdatne do użytku 😕 Napisałem już Ticketa ale może ktoś ma jakiś pomysł na ''wymuszenie użycia'' czy coś w tym stylu.