Problem z pterodactylem,mariadbi logblockiem

Zombie
vps, minecraft, zarządzanie, kvm
Mochcin
Mochcin

Postawiłem sobie pterodactyla tym razem na mariadb przebindowałem ip na 0:0:0:0 image|690x215 ustawiłem pterodactyla image|690x252 image|690x101 ustawiłem mysql w logblocku image|294x119 i dalej wyrzuca błąd image|488x500

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Nic z poprzednio poruszanego wątku nie pomaga? https://lvlup.rok.ovh/t/pterodactyl-mysql-problem-z-logblokiem/12973

Mochcin
Mochcin

Nic nie pomaga ogólnie teraz plik my.cnf wygląda tak image|592x500

i musiałem edytować te pliki image|605x121 z tego co wyczytałem na angielskich forach

Mochcin
Mochcin

chyba jednak źle zmieniłem ten port image|498x105 1 to mój serwer i program sie nie łączy a drugi to jakiś free hosting który jest zbyt wolny do logblocka ale sie łączy pliki mysql.zip|attachment (4,3 KB) pliki konfiguracyjne może coś źle zrobiłem bo już nie mam pojęcia

TheMultii
TheMultii

Co oznacza "nie łączy"? Brak odpowiedzi od serwera czy jakiś komunikat o błędzie?

A tego archiwum nie da się otworzyć 🤔

Nikox
Nikox

A czy przypadkiem adres bazy danych nie powinien wskazywać na localhosta? (127.0.0.1) image|690x127 image|646x446

*Update: w configu pluginu ustaw IP maszyny, mi działa

Mochcin
Mochcin

a zmieniałeś coś w plikach mysql np w my.cnf

Nikox
Nikox

Jedynie to, żeby zbindowało na 0.0.0.0

Mochcin
Mochcin

Też zmieniłem na 0.0.0.0 jak wpisuje to co ty też pisze że pterodactyl jest pod adresem 127.0.0.1 a dalej mi nie działa nie wiem co jest nie tak dalej nie działa pod adresem mojego vps i 172.17.0.1

Mochcin
Mochcin

Znalazłem w internecie pteroegg mariadb więc stwierdziłem że zobacze może zadziała i co sie okazało działa jak postawiłem serwer na swoim komputerze ale ten sam config nie działa na vps.. Program MySQL Workbench działa łączy sie normalnie image|149x500 serwer mc hostowany na moim komputerze się łączy a serwer postawiony na pterodactylu nie chce sie połączyć. Dodałem baze tanych i jak robie użytkowinika przez panel pterodactyla to się dodaje image|690x182 na ss wyżej z programu widać że jest ta baza w sql a i tak wyskakuje bląd połączenia

TheMultii
TheMultii

Zmieniałeś port na 3307?

Mochcin
Mochcin

Tak Jest to mysql postawiony jako serwer w panelu i musiałem zmienić port na inny niż 3306

TheMultii
TheMultii

Możesz połączyć się na swoim serwerze do tej bazy danych? mysql -u u4_1V16xIMciN -p -h 161.97.89.144 -P 3307

Mochcin
Mochcin

Tak Screenshot_20200722-130222_Mobile SSH|236x500 I widać na konsoli mysql ze podałem błędne hasło i nie przyznało mi dostępu a logblocka nie widać ze próbuje się połączyć z złym hasłem

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.