Problem z RCON

Zombie
kubus
kubus
8 lat temu

Cześć, konfiguruje itemshopa pod serwer, jest problem otóż chcę aby rcon wykonywał komende którą ja mu dam, niby ok, łączy się i jest dobrze, ale komenda nie działa KLIKNIJ Komenda jest robiona w skrypcie. Dodam też, że jak zrobie skrypt z tylko komendą na danie komuś przedmiotu to działa, ale jak ma napisać coś na czacie to już nie..

command /dajvipa []:
	trigger:
		execute console command "give %arg 1% diamondblock 64"
		send "&7CO" to all players
stefanik11
stefanik11
8 lat temu

Zamiast send "&7CO" to all players spróbuj broadcast "&7CO". Ps. Jakiego Skripta używasz? (najlepiej podaj link do strony z której pobrałeś :))

kubus
kubus
8 lat temu

Sam napisałem. Nie nie działa, próbowałem z tym na samym początku. Dodałem przed triggerem

executable by: console

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro
8 lat temu

Skriptowe komendy nie lubią sie z paperspigotem.

MisterPawlak
MisterPawlak
8 lat temu

Pobierz spigota z tej strony i spróbuj ponownie. https://getbukkit.org/download/spigot

Nieznajomy11
8 lat temu

Na spigocie zadziała, na paperspigocie już nie ;)

Można zawsze próbować pisać issue: https://github.com/PaperMC/Paper/issues

Mi się nigdy do tego nie paliło, bo ja u siebie skripta muszę tępić, więc to, że takie rzeczy nie działały to tylko dodatkowa motywacja do przepisywania na pluginy była. Pluginy nie mogą wykonać komendy skriptowej w paperspigocie. RCON jak widać też :>

kubus
kubus
8 lat temu

Dobra, napisałem tego issue, a jest jakiś plugin na własnie takie komendy? tzn. tworzy się komende np. dajvipa, działa ona tak, że wpisze ktoś tę komendę i wykonuje się coś, np. wysyła na czacie wiadomośc o kupieniu vipa, i nadaje rangę. (tylko przykłady)

LeviPlayGames
LeviPlayGames
8 lat temu
kubus
kubus
8 lat temu

W tym bodajże nie ma wykonywanych komend które konsola robi, np. pex user nick group set gracz

LeviPlayGames
LeviPlayGames
8 lat temu

Masz rację, nie widzę na ten moment takiego pluginu, który by na to pozwalał :/

kubus
kubus
8 lat temu

Myślę nad mycommand, ale nie potrafię go skonfigurować, ja w takie pluginy się nie bawie :D

LeviPlayGames
LeviPlayGames
8 lat temu

'dajvipa': command: /dajvipa type: RUN_COMMAND runcmd:

• /give $arg1 diamondblock 64
  • /broadcast $arg1 zakupił vipa
kubus
kubus
8 lat temu

No, niby działa, komenda działa, ale to przez gracza idzie co wpisał komendę, a przez RUN_CONSOLE nie działa.

[14:35:09 ERROR]: Could not pass event ServerCommandEvent to MyCommand v5.3.4 org.bukkit.event.EventException at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:302) ~[PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at co.aikar.timings.TimedEventExecutor.execute(TimedEventExecutor.java:78) ~[PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62) ~[PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:501) [PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:486) [PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at net.minecraft.server.v1_8_R3.DedicatedServer.aO(DedicatedServer.java:411) [PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at net.minecraft.server.v1_8_R3.DedicatedServer.B(DedicatedServer.java:379) [PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.A(MinecraftServer.java:713) [PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:616) [PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at java.lang.Thread.run(Thread.java:748) [?:1.8.0_144] Caused by: java.lang.NullPointerException at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:149) ~[PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:666) ~[PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] at it.mri.mycommand.Main.RunCommandsAsConsoleSender(Main.java:571) ~[?:?] at it.mri.mycommand.listener.ConsoleListener.ExecuteCommandFromConsole(ConsoleListener.java:601) ~[?:?] at it.mri.mycommand.listener.ConsoleListener.onServerCommand(ConsoleListener.java:180) ~[?:?] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_144] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_144] at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_144] at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498) ~[?:1.8.0_144] at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:300) ~[PaperSpigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar:git-PaperSpigot-"8b18730"] ... 9 more

kubus
kubus
8 lat temu

Dobra, poradziłem sobie, przeniosłem z Papierkowej wersji na zwyczajną tzn. spigot 1.8.8-LATEST Problem rozwiązany, skrypt działa normalnie. Issue tak czy siak napisałem, niech naprawią, to wrócę na papierkową.

DoreK
DoreK α-tester v3
8 lat temu

1.8.8? Naprawią ale na pewno nie dla tego starocia... poza tym nowy skript nie ma żadnego problemu z nowym paperspigotem #NoweLepsze #TępićStareMC

kubus
kubus
8 lat temu

Jak kto woli, ja wolę te "stare mc", niż te 1.12 1.12 to dla typowego survivala idealne, ale dla serwera pvp to nie.

Nieznajomy11
8 lat temu

eee.. wszystko można zablokować pluginami jak ci się nie podoba coś z 1.12, więc trochę cie nie rozumiem D:

trochę takie typowe gadanie graczy easyhc:

1.7.2 najlepsze bo na a nie jakies gupie 1.9 kuff5335a bo tam pbvp jest kakei gjiukufa mze mi ekuawroq2ot1ko2k

kubus
kubus
8 lat temu

Ale ja nie mam easyhc, ani nie 1.7

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
8 lat temu

Podobno system PVP był najlepszy w 1.7, a potem go zmienili, nie wiem czy można przywrócić stary system pvp na 1.12.

Nieznajomy11:

1.7.2Istotnie :)

Nieznajomy11
8 lat temu

Timo:

Podobno system PVP był najlepszy w 1.7

zero skilla 100% nawalania w myszke i popis dla makr i aur to rzeczywiscie najlepszy system pvp :)

Timo:

ie wiem czy można przywrócić stary system pvp na 1.12. mozna, a nawet jest do tego pelno pluginow, nawet z podzialem na regiony gdzie mozna ustawic w kazdym innym regionie wg inny cooldown