Problem z serverem do gry Don’t Starve Together

Zombie
vps
Tomekv23
Tomekv23

Witam! Mam pewien problem, postawiłem sobie serwer w don't starve together i wszystko dobrze działa, ale mam jeden pewnie dla was głupi błąd, nie mogę w WinScp znaleźć takiej lokalizacji:

~/.klei/DoNotStarveTogether/MyDediServer/cluster.ini

Wchodząc poprzez

cd ~/.klei/DoNotStarveTogether/MyDediServer/

Działa normalnie i mogę edytować to za pomocą nano cluster.ini lecz słabo potrafię się posługiwać w terminalu i chciałbym to zrobić za pomocą WinScp i notepada++ jak odnaleźć ten folder?

Infinity
Infinity

~ to folder domowy, wiec tam szukaj.

Jesli logujesz sie jako root, to /root jeśli jako inny user to /home/nazwausera

A nano to proste jest przeciez. F2 wychodzisz, F3 zapisujesz, strzalkami sie poruszasz, wpisujesz tekst klawiaturą xd

Tomekv23
Tomekv23

Udało się znaleźć ale folder jest niewidoczny, znalazłem to za pomocą znajdowania plików, wygląda to tak /root/.klei/DoNotStarveTogether/MyDediServer/ ale po cofnięciu się z roota nie ma folderu .klei, da się go "pokazać" ?

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

obraz|690x406

No i jeszcze tak tylko powiem, że nie powinieneś uruchamiać takich rzeczy jak serwer gry na koncie root.

https://lvlup.rok.ovh/t/nigdy-nie-pracuj-na-koncie-root/6048?u=nieznajomy11

Tomekv23
Tomekv23

Dzięki wielkie, odpalę server na innym koncie w takim razie, dzięki jeszcze raz.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.