Problem z Serwerem VPS/serwer minecraft

Pytania i problemy
Wojas_Official
Wojas_Official

tydzień po tym jak kupiłem serwer i odpaliłem na nim serwer mc wszystko było dobrze ale po jakimś czasie zaczeło wywalać serwer bez żadnej wiadomości w logach ani nic. Używam papera na wersji 1.15.2 z podstawowymi pluginami typu essentialsx. Prosze pomóżcie bo za każdym razem jak wywala to także cofa sie postęp bo serwer nie wykrywa tego jako crash.

mar232320
mar232320

Jaki masz pakiet i ile ramu przeznaczasz na serwer?

Wojas_Official
Wojas_Official

mam 4gb ram pl 3.600gb ramu przeznaczonego na serwer

psycho
psycho

ja bym sprawdził czy przypadkiem Java nie zajmuje zbyt dużo RAMu i przeciąża serwer, gdyż dla systemu zostaje za mało. Najlepiej, żeby dla systemu było zalecane te 2GB RAMu, a w skrajnych przypadkach zostawiłbym conajmniej 1GB RAMu na system i jego procesy.

Lano
Lano

Kilka kwestii

Timingi podeślij — paper ma je w fajny i przejrzysty sposób przedstawione, to na ich podstawie można zdiagnozować gdzie jest konkretnie problem.

Timingi sprawdzasz wbijając na serwer i aktywując ich zczytywanie poprzez komendę /timings on i na przykład po 20-30 minutach przez /timings paste otrzymujesz link i podrzucasz nam go tutaj.

Druga sprawa, Twój serwer ma 4GB RAM, ja bym na Twoim miejscu do serwera przypisał 3072MB RAM. Podobna sytuacja z wyrzucaniem serwera bez większych komunikatów miałem przy przypisywaniu za dużej ilości pamięci do serwera.

aggankx
aggankx

Zdecydowanie za dużo RAMu przypisanego do javy. Najpierw zmień na 3072 MB i obserwuj czy błąd dalej się pojawia - jeżeli tak to tak jak @Lano - podeślij timingsy. Nie ma potrzeby podsyłania timingsów jeżeli problem rozwiąże zmniejszenie przypisanego RAMu

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.