mam problem, z session Start ponieważ wyciągam dane poprawnie lecz nie mogę ich wyświetlić w panelu panel.php co może być tego przyczyną
mam problem, z session Start ponieważ wyciągam dane poprawnie lecz nie mogę ich wyświetlić w panelu panel.php co może być tego przyczyną
Poprawny składniowo lub nie, źle napisany kod. 😂
daje kod, sprawdzisz co jest źle ?
connect_errno !=0)
{
echo 'mysql error'.$con->connect_errno;
} else {
$sqldane = $con->query("SELECT * FROM usk WHERE haslo='$haslo' AND login='$login'");
$filtersql = $sqldane->num_rows;
if ($filtersql > 0)
{
$rows = $sqldane->fetch_assoc();
$_SESSION['loggin']=true;
$_SESSION['l_id'] = $rows['id'];
$_SESSION['l_email'] = $rows['emai'];
$_SESSION['l_data-ur'] = $rows['data-ur'];
$_SESSION['l_login'] = $rows['login'];
$_SESSION['l_plec'] = $rows['plec'];
unset($con);
header("Location: panel.php");
} else {
$_SESSION['e_logowanie']="Podano nie poprawny login lub hasło";
}
}
}
wyloguj ';
echo ''.$_SESSION['l_email'].'';
?>dzięki
Rozumiem, że nie jest to ten sam plik (inaczej nie ma sensu dwukrotnie rozpoczynać sesji bez zamykania poprzedniej).
Sprawdź, czy po przypisaniu do $_SESSION, możesz do tych danych dostać się w tym samym pliku.
Jeśli tak: sprawdź czy to nie kwestia subdomeny (czy sesja nie jest tylko na jedną domenę - .example.com, bądź ustawień ciasteczek w przeglądarce (może na innej działa) :slight_smile:
Wstaw kod obu plików. Pamiętaj, że session_start() musi być użyte w każdym pliku wykorzystującym sesję.
BeGood:
wyloguj '; echo ''.$_SESSION['l_email'].''; ?>
Podejrzewam, że to właśnie kod pliku panel.php. Nie ma prawa działać, bo na początku nie ma session_start().

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.