Problem z siecią

Zombie
vps, kvm, sieć
Pantoflarz
Pantoflarz

Posiadam VPS'a 6GB z oferty LVLUP'a. Spisywał się bardzo dobrze, lecz od prawie godziny ma jakiś problem z siecią. Owszem, ticket napisany, ale może ktoś napotkał podobny problem i ma jakieś pomysły na rozwiązania które mogę wypróbować gdy czekam na odpowiedz obsługi.

Oto speedtest - Retrieving speedtest.net configuration... Testing from OVH SAS (87.98.139.12)... Retrieving speedtest.net server list... Selecting best server based on ping... Hosted by Naitways (Paris) [1.88 km]: 845.1 ms Testing download speed................................................................................ Download: 0.74 Mbit/s Testing upload speed................................................................................................ Upload: 1.04 Mbit/s

Generalnie to wcześniej się to nie zdarzało, nawet nie myślałem że to możliwe w sumie, dlatego prosiłbym o jakiekolwiek wskazówki :slight_smile:

Pozdrawiam

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Mi kilka razy się przytkało. Za pierwszym razem - restart VPS-a pomógł. Za drugim - o dziwo coś było z serwerem Speedtestu, więc ponowiłem test z innym ;)

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Spróbuj wykonać MTR i dołącz go do zgłoszenia, to znacznie przyspieszy analizę problemu :slight_smile: https://lvlup.rok.ovh/t/jak-diagnozowac-problemy-z-siecia-przez-mtr/837

Problem może być ze speedtestem, drobną czkawką na węźle lub obiema, coś trzeba wyeliminować.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.