Problem z silnikem na vps

Pytania i problemy
vps, minecraft, zarządzanie
vortex69
vortex69

Witam chciałem dzisiaj założyć serwer Minecraft na VPS i jak odpalam serwer i przechodzę na konsole to wyskakuje mi takie coś:

at net.minecraft.server.v1_8_R3.PropertyManager.savePropertiesFile(PropertyManager.java:84) ~[server.jar:git-PaperSpigot-"4c7641d"]
        at net.minecraft.server.v1_8_R3.PropertyManager.a(PropertyManager.java:67) ~[server.jar:git-PaperSpigot-"4c7641d"]
        at net.minecraft.server.v1_8_R3.PropertyManager.savePropertiesFile(PropertyManager.java:84) ~[server.jar:git-PaperSpigot-"4c7641d"]
        at net.minecraft.server.v1_8_R3.PropertyManager.a(PropertyManager.java:67) ~[server.jar:git-PaperSpigot-"4c7641d"]
        at net.minecraft
NetKu
NetKu

A napewno dałeś permisje?

vortex69
vortex69

dałem chmod 777 minecraft i chmod 777 serwer

NetKu
NetKu

Hm ciekawe z jakiego poradnika korzystałeś?

vortex69
vortex69

ten co jest na lvlup

NetKu
NetKu

Jest ich dużo możesz wysłać dokładny link?

NetKu
NetKu

obraz|271x101
Oh poradnik jest troche stary wytłumacze jak ja zrobiłem server na vps może coś pomoge

vortex69
vortex69

moze masz jakąś strone gdzie moge postawić serwer mc na vps

NetKu
NetKu

1.Zaczełem od instalacji JAVY

apt-get install openjdk-11-jre

11 Jest dobra myśle

2.Stworzyłem użytkownika (adduser nazwa)

3.Przelogowałem się na konto użytkownika którego przed chwilą dodałeś (su nazwa )

4.Teraz muszę wejść w sFTP z kontem nowego użytkownika:

obraz|356x160 Root trzeba zmienić na nazwe nowego użytkownika

5.W folderze /home/nazwa/ dodałem plik startowy .sh gdzie możesz znaleść na internecie. Oraz wgrałem silnik .jar

6.Wszedłem w putty znowu i tym razem na koncie naszego użytkownika wpisujemy sudo chmod +x start.sh sudo chmod +x silnik.jar

7.Wpisałem bash start.sh w putty

8.Wszedłem w htop aby sprawdzić cpu itp

9.Aby wejść do konsoli wpisujesz screen -ls Teraz pokaże się ID screena screen -r ID

No i gotowe!

EDIT Zapomniałem dodać jaki masz system bo to też ważne (system vpsa)

NetKu
NetKu

nie rozumiem

vortex69
vortex69

to jest ubuntu czy debian

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Z jakiego użytkownika uruchamiasz serwer?

vortex69
vortex69

z tego co stworzyłem

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Wygląda na to, że ten użytkownik nie ma uprawnień do pliku server.properties. Możliwe, że najpierw uruchomiłeś serwer jako root, a potem z utworzonego konta użytkownika. Spróbuj przejść w terminalu do katalogu z serwerem, a potem wykonaj polecenie

chown bopke:bopke * -R

gdzie bopke zamień na nazwę użytkownika którego utworzyłeś

NetKu
NetKu

no to ja cię pytam

vortex69
vortex69

ok działa dzieki

vortex69
vortex69

wyskakuje mi takie coś jak uruchamiam serwer Error! Could not start server.jar!

NetKu
NetKu

Przeczytaj

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.