Problem z TSWebsite od Wruczka

Zombie
ts3, www
Glupikocz
Glupikocz

Siema mam taki problem co tu zrobić?

Screenshot%20(6)|690x415

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Spróbuj:

sudo /etc/init.d/mysql start

Glupikocz
Glupikocz

root@vps7598:# /etc/init.d/mysql start [ ok ] Starting mysql (via systemctl): mysql.service. root@vps7598:#

Ale nie działa nadal

KrEdEnS

Sprawdź, czy możesz zalogować się do phpmyadmin

Glupikocz
Glupikocz

Tak normalnie moge sie zalogować

Ale gry próbuje utworzyć nowego użytkownika wyskakuje to

#1819 - Your password does not satisfy the current policy requirements

Glupikocz
Glupikocz

Dziękuje pomogło mi to lecz jeszcze miałem problem żeby przestawić serwer na zdalny. Wystarczy zmienić w konfigu mysql

bind-address = 127.0.0.1

na

#bind-address = 127.0.0.1

Do tego poźniej błąd z tworzeniem nowego użytkownika rozwiązałem tym poradnikiem https://stackoverflow.com/questions/36301100/how-do-i-turn-off-the-mysql-password-validation A dokładniej tymi 2 komendami

mysql -h localhost -u root -p

uninstall plugin validate_password;

adrianq
adrianq

mam taki problem pomoże ktoś ?

Error 0: SQLSTATE[HY000] [1698] Access denied for user 'root'@'localhost'

KrEdEnS

Musisz zrobić nowego użytkownika, np admin i daj mu wszystkie uprawnienia :slight_smile:

KrEdEnS

Użyj tego poradnika: https://hostovita.pl/blog/jak-utworzyc-uzytkownika-mysql/

Pamiętaj, ze interesuje Ciebie wszystko od: Jak utworzyć nowego użytkownika MySQL ; do Twoje zmiany już weszły w życie.

Tak się logujesz w ssh:

mysql -u root -p

adrianq
adrianq

Fajnie, strona działa. Tylko pytanie czy jest mozliwoś dodania tam jednej zakładki więcej w której widoczni byliby wszyscy użytkownicy ts3 oraz ich status online bądź offline i czas jak długo ich już nie było?

Glupikocz
Glupikocz

Pewnie że można tylko znajdz kogoś kto ci to zrobi. Nie jest to trudne nawet tu na forum jest do tego poradnik

adrianq
adrianq

A możesz podesłać ten wątek??

KrEdEnS
Glupikocz
Glupikocz

Tak to dokładnie ten wystarczy dodać zakładkę do niej stworzyć CSS lub użyć tego co zrobił wruczek i dodatkowo stworzyć CSS do Tabel bo taka według mnie jest nie ładna.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.