Problem z uruchomieniem serwera na lvlup

Pytania i problemy
wachutv
wachutv

Witam kupiłem wczoraj vpsa 4GB dziś dostałem dane to zrobiłem instalacje itp całego mc i gdy chce odpalić serwer "screen -dmS mc java -Xms4096M -Xmx4096M -jar paper.jar" czy "screen -dmS mc java -Xms4G -Xmx4G -jar paper.jar" nie odpala mi ale gdy już dam np 3G to odpala normalnie? Jak to naprawić zeby vps 4gb byl wlaczony na nim mc 4gb?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

wachutv:

Jak to naprawić zeby vps 4gb byl wlaczony na nim mc 4gb? Nie da się. System zainstalowany na VPSie też potrzebuje trochę pamięci RAM.

Najlepszą opcją jest zostawienie 1GB lub przynajmniej 512MB RAM + 512MB SWAP. W innych przypadkach, system może mieć problem / serwer MC nie uruchomi się.

wachutv
wachutv

Jak to? Na większości vps można wpisać tyle ile jest faktycznie ramu.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

wachutv:

Na większości vps można wpisać tyle ile jest faktycznie ramu Jest to kłamstwo.

System zainstalowany na VPSie jest normalnym systemem operacyjnym, więc do pracy potrzebuje pamięci RAM.

Jeżeli chcesz to "zrobić" (to tylko proteza, a nie właściwe rozwiązanie), zainteresuj się tym: https://lvlup.rok.ovh/t/tworzenie-pliku-swap-na-serwerze-vps/8958

Nie obiecuję, że po dodaniu pliku SWAP uruchomisz serwer z faktycznie pełnym zapasem pamięci RAM (Java uwielbia pamięć RAM :nosacz:)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.