Problem z uruchomieniem serwera TeamSpeak

Zombie
vps, zarządzanie, ts3
Paatrykk
Paatrykk

WARNING ! For security reasons we advise: DO NOT RUN THE SERVER AS ROOT !!!!!!!!!!! Starting the TeamSpeak 3 server Please set the environment variable TS3SERVER_LICENSE to "accept" in order to accept the license agreement. Alternatively, create a file named ".ts3server_license_accepted" in the working directory or start the server with the command line parameter "license_accepted=1". To view the license agreement set TS3SERVER_LICENSE to "view" in order to print the license to the console. Alternatively view the file "LICENSE" in your favorite text viewer yourself. TeamSpeak 3 server could not start

Jak chcę włączyć ts3 na vps wyskakuję mi takie coś o co chodzi 😦

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

W wolnym tłumaczeniu OSTRZEŻENIE ! Ze względów bezpieczeństwa radzimy: NIE URUCHAMIAJ SERWERA JAKO ROOT :kappa:

Ogólnie to wystarczy przeczytać błąd, jeśli nie posługujesz się podstawowo angielskim to przepuść przez tłumacz. Masz na tacy podaną instrukcję jak ten problem rozwiązać.

Pomogę.

Paatrykk:

create a file named “.ts3server_license_accepted” in the working directory

Paatrykk
Paatrykk

Ja pierwszy raz robie ts3 chciałem zrobić ts dla paru osob więc i tak nie wiem o co chodzi jak byś mi wytłumaczył jak to zrobić było by fajnie

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Wpisz

touch .ts3server_license_accepted

I potem uruchom serwer.

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Nie ważne dla kogo robisz serwer i czy rozumiesz co robisz, musisz czytać nie tylko to co w poradniku, ale też to co na ekranie.

Na tym ekranie jest rozwiązanie problemu, a Ty stworzyłeś wątek z problemem na forum podając w pierwszym poście rozwiązanie swojego problemu.

W tym wypadku pytanie powinno brzmieć nie "dlaczego nie mogę uruchomić serwera", a "jak stworzyć plik na serwerze". Jakbyś wpisał to w Google, nie byłoby tego pytania.

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Ewentualnie @Paatrykk skorzystaj z istniejącego już poradnika https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-ts3-v3-12-1-na-vps-dedyku/11971?u=kredens

Paatrykk
Paatrykk

Dzięki już działa

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.