Witam serdecznie przychodzę do was z zapytaniem czemu mi się takie coś pokazuje w konsoli jak chce uruchomić ponownie teamSpeak'a i jak rozwiązać ten problem 
Zapomniałem dodać że gdy próbuje się połączyć z serwerem to mam taki komunikat

Witam serdecznie przychodzę do was z zapytaniem czemu mi się takie coś pokazuje w konsoli jak chce uruchomić ponownie teamSpeak'a i jak rozwiązać ten problem 
Zapomniałem dodać że gdy próbuje się połączyć z serwerem to mam taki komunikat

Wygląda to tak jakby nie było żadnego dostępnego portu. Czy nie masz już uruchomionego na tym porcie serwera TS3? A może jakaś inna aplikacja chodzi na tym porcie?
Timo:
Wygląda to tak jakby nie było żadnego dostępnego portu. Czy nie masz już uruchomionego na tym porcie serwera TS3? A może jakaś inna aplikacja chodzi na tym porcie?
tak mam uruchomionego teamSpeak'a chciałem go zresetować i wyskoczyło mi takie coś jak to naprawić
zamiast ./ts3server_startscript.sh start wpisz ./ts3server_startscript.sh restart bo skoro masz juz uruchomiony serwer ts3 to po co go uruchamiac na nowo
Campos:
zamiast ./ts3server_startscript.sh start wpisz ./ts3server_startscript.sh restart bo skoro masz juz uruchomiony serwer ts3 to po co go uruchamiac na nowo
Dalej mam to samo po wpisaniu tej komendy
Jaką wersję serwera TS3 zainstalowałeś? Najlepiej abyś zainstalował najnowszą :slight_smile: Łap linka 😃 http://dl.4players.de/ts/releases/3.4.0/teamspeak3-server_linux_amd64-3.4.0.tar.bz2
Po pierwsze: dlaczego uruchamiasz serwer z poziomu roota? So risky.
Po drugie: wpisz ps x, znajdź numer procesu o nazwie ts3server i wyłącz go komendą kill -9 ALBO zrestartuj całkiem maszynę.
Po trzecie: jeżeli to nie da efektów, musisz zrobić update serwera. Skopiuj katalog files oraz plik ts3server.sqlbase a następnie zainstaluj nową wersję serwera według poradnika na forum (link do plików masz wyżej). Po instalacji podmień wcześniej skopiowane rzeczy.
Szymoon202:
ts3server.sqlbase aktualnie to nie widzę tego możesz mi powiedzieć dlaczego
Tak, to jest ta baza.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.