Problem z uruchomieniem TeamSpeak’a

Zombie
vps, ts3
Draysh
Draysh

Witam serdecznie przychodzę do was z zapytaniem czemu mi się takie coś pokazuje w konsoli jak chce uruchomić ponownie teamSpeak'a i jak rozwiązać ten problem Screenshot_1|690x359

Zapomniałem dodać że gdy próbuje się połączyć z serwerem to mam taki komunikat Screenshot_2|559x89

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wygląda to tak jakby nie było żadnego dostępnego portu. Czy nie masz już uruchomionego na tym porcie serwera TS3? A może jakaś inna aplikacja chodzi na tym porcie?

Draysh
Draysh

Timo:

Wygląda to tak jakby nie było żadnego dostępnego portu. Czy nie masz już uruchomionego na tym porcie serwera TS3? A może jakaś inna aplikacja chodzi na tym porcie?

tak mam uruchomionego teamSpeak'a chciałem go zresetować i wyskoczyło mi takie coś jak to naprawić

Campos
Campos

zamiast ./ts3server_startscript.sh start wpisz ./ts3server_startscript.sh restart bo skoro masz juz uruchomiony serwer ts3 to po co go uruchamiac na nowo

Draysh
Draysh

Campos:

zamiast ./ts3server_startscript.sh start wpisz ./ts3server_startscript.sh restart bo skoro masz juz uruchomiony serwer ts3 to po co go uruchamiac na nowo

Dalej mam to samo po wpisaniu tej komendy

Jakub
Jakub

Jaką wersję serwera TS3 zainstalowałeś? Najlepiej abyś zainstalował najnowszą :slight_smile: Łap linka 😃 http://dl.4players.de/ts/releases/3.4.0/teamspeak3-server_linux_amd64-3.4.0.tar.bz2

Szymoon202
Szymoon202

Po pierwsze: dlaczego uruchamiasz serwer z poziomu roota? So risky. Po drugie: wpisz ps x, znajdź numer procesu o nazwie ts3server i wyłącz go komendą kill -9 ALBO zrestartuj całkiem maszynę. Po trzecie: jeżeli to nie da efektów, musisz zrobić update serwera. Skopiuj katalog files oraz plik ts3server.sqlbase a następnie zainstaluj nową wersję serwera według poradnika na forum (link do plików masz wyżej). Po instalacji podmień wcześniej skopiowane rzeczy.

Draysh
Draysh

Szymoon202:

ts3server.sqlbase aktualnie to nie widzę tego możesz mi powiedzieć dlaczego Screenshot_3|346x486

Jakub
Jakub

Tak, to jest ta baza.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.