Problem z wejściem na serwer TeamSpeak

Zombie
vps, ts3
vortex69
vortex69

witam mam problem z instalacja serwera ts3 na vps pomoze mi ktoś z instlacja bo jak chce wejść na serwer to wogule się nie mogę polonczyc

Jakub
Jakub

Po co tworzysz 2 tematy? To nie przyśpieszy reakcji społeczności tego forum na twój problem.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Pomożemy ci wyłącznie jeśli podasz jakieś informacje. Logi z konsoli, z prób łączenia się i tak dalej ;)

vortex69
vortex69

problem jest wtym ze nie mogę wpisac tego > UDP Voice Port

iptables -A INPUT -p udp -m udp --dport 9987 -j ACCEPT

TCP File Transfer Port iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 30033 -j ACCEPT

TCP Query Port iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 10011 -j ACCEPT bo wyskakuje taki blad -bash: iptables: command not found

Infinity
Infinity

Jaki system używasz? Jeśli nie masz iptables, to nie musisz tego wpisywać, po prostu nie masz firewalla.

LinGruby
LinGruby Pionier

vortex69:

-bash: iptables: command not found

podstawowe pytanie masz KVM czy OpenVZ?

jeśli OVZ to zapomnij o iptables działa tylko na KVM

vortex69
vortex69

mam vps kvm

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
apt install iptables

?

vortex69
vortex69

tylko ze tej komendy nie mogę wpisac

LinGruby
LinGruby Pionier

vortex69:

tylko ze tej komendy nie mogę wpisac

• po kolei masz serwer KVM masz do niego pełen dostęp ( root i user )?

• nasuwa się pytanie system na serwerze instalowałeś sam czy stock ( czyli taki zaraz po zakupie )?

• i kolejne jak się łączysz z serwerem KVM?

bo jakbyś wykonał wszystko jak w poradniku to nie ma opcji musi zadziałać ;-) a jeszcze bardziej jest zastanawiające nie możliwość wykonania podstawowej komendy związanej z instalacją pakietu apt install iptables a powiem szczerze zgadywać to nikomu się nie chce etc. itp.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.