witam mam problem z instalacja serwera ts3 na vps pomoze mi ktoś z instlacja bo jak chce wejść na serwer to wogule się nie mogę polonczyc
witam mam problem z instalacja serwera ts3 na vps pomoze mi ktoś z instlacja bo jak chce wejść na serwer to wogule się nie mogę polonczyc
Po co tworzysz 2 tematy? To nie przyśpieszy reakcji społeczności tego forum na twój problem.
Pomożemy ci wyłącznie jeśli podasz jakieś informacje. Logi z konsoli, z prób łączenia się i tak dalej ;)
problem jest wtym ze nie mogę wpisac tego > UDP Voice Port
iptables -A INPUT -p udp -m udp --dport 9987 -j ACCEPT
TCP File Transfer Port iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 30033 -j ACCEPT
TCP Query Port iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 10011 -j ACCEPT bo wyskakuje taki blad -bash: iptables: command not found
Jaki system używasz? Jeśli nie masz iptables, to nie musisz tego wpisywać, po prostu nie masz firewalla.
vortex69:
-bash: iptables: command not found
podstawowe pytanie masz KVM czy OpenVZ?
jeśli OVZ to zapomnij o iptables działa tylko na KVM
mam vps kvm
apt install iptables?
tylko ze tej komendy nie mogę wpisac
vortex69:
tylko ze tej komendy nie mogę wpisac
po kolei masz serwer KVM masz do niego pełen dostęp ( root i user )?
nasuwa się pytanie system na serwerze instalowałeś sam czy stock ( czyli taki zaraz po zakupie )?
i kolejne jak się łączysz z serwerem KVM?
bo jakbyś wykonał wszystko jak w poradniku to nie ma opcji musi zadziałać ;-)
a jeszcze bardziej jest zastanawiające nie możliwość wykonania podstawowej komendy związanej z instalacją pakietu apt install iptables
a powiem szczerze zgadywać to nikomu się nie chce etc. itp.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.