Problem z wejsciem na serwer

Zombie
minecraft
SebxteR
SebxteR

Witam, posiadam problem z którym nie potrafię sobie poradzić, chodzi o to iż ludzie nie mogą wejść na serwer z powodu takiego błędu: image|690x387 image|690x361 Zna ktoś jakieś rozwiązanie jak można to naprawić?

error
error

Próbowałeś wyłączyć i włączyć?

SebxteR
SebxteR

:kappa: Tak

error
error

U mnie dziala

Kamil02167
Kamil02167

Jakieś logi? Czy konsola milczy?

SebxteR
SebxteR

Nie ma w ogóle informacji aby gracz wchodził, są momenty aby gracz mógł normalnie wejść na serwer i potem przez jakiś czas pojawia się taki błąd mimo iż serwer działa, ja mogę wejść normalnie

kavson
kavson

Sprawdz czy może zpingować ip serwera przez cmd z windowsa Jeśli mu serwer nie odpowiada masz taki sam problem jak ja :P Czekam sam na odpowiedz

Dudix
Dudix

Może plugin wywala

SebxteR
SebxteR

AdvancedRegionMarket, BossShopPro, Citizens, CitizensIntergration*, Essentials, EssentialsChat, EssentialsSpawn, Jobs, LimitedUses*, LoginSecurity*, LuckPerms, Marriage*, Multiverse-Core, PermissionsEx*, PlugMan, ProtocolLib, RandomTeleport, ScoreBoard*, Shop, SkinsRestorer, SklepMC*, Vault, WorldBorder, WorldEdit, WorldGuard

Lista pluginów na serwerze

Dudix
Dudix

hmm, może jest to błąd configu, zrób testowy serwer z tymi plugiami bez configu jeżeli będzie działać to znaczy ze coś zle w configu masz.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Dudix:

hmm, może jest to błąd configu

Raczej nie.

Owe błędy są związane z połączeniem między serwerem, a klientem.

Najpierw, sprawdziłbym czy nie ma jakiś zapór sieciowych, bądź ograniczeń pakietów np. na sekundę, potem sprawdziłbym trasę mtr'em, a następnie sprawdzałbym inne rzeczy.

Dudix
Dudix

najlepiej pokaż logi :P

SP24
SP24

A spróbuj zmienić DNSy w komputerze z którego chcesz wejść na np. te od cloudflare: (Preferowany DNS: 1.1.1.1, Alternatywny DNS: 1.0.0.1). Ewentualnie sprawdź czy nie masz może zablokowanych portów na serwerze lub może posiadasz jakiś program typu firewall na komputerze i to on blokuje ruch

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Obecnie prowadzimy analizę, która pokazała nam, że owi klienci niby się łączą z serwerem, ale żadne pakiety nie docierają do serwera.

Analizujemy dalej, zobaczymy co się uda zrobić :slight_smile:

anon81692791
anon81692791

Tak jak wyżej.

Miałem dostęp do dedyka OVH, gdzie taka sytuacja występowała. Pomimo kontaktów twierdzili, że nie ma żadnego problemu i wszystko działa...

Samą zmianą konfiguracji była szansa uzyskania dostępu do serwera, ale często gracz musiał połączyć się z 4-10 razy (czasami za pierwszym razem, ale to cudem)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Okej, po analizie, doszliśmy do wniosku, że te błędy były spowodowane błędnymi rekordami DNS.

@SebxteR sprawdź, czy problem dalej występuje.

SebxteR
SebxteR

Przy pomocy @DBanaszewski problem został rozwiązany, przez cały dzień wszystko dobrze działało.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.