Chcę usunąć folder w WinSCP, ale nie mogę go usunąć bo wyświetla mi się błąd Brak dostępu. Kod błędu: 3, Komunikat błędu serwera: Permission denied. Jest to serwer minecraft.
Chcę usunąć folder w WinSCP, ale nie mogę go usunąć bo wyświetla mi się błąd Brak dostępu. Kod błędu: 3, Komunikat błędu serwera: Permission denied. Jest to serwer minecraft.
Spróbuj zalogować się z konta root do WinSCP.
Jak mogę to zrobić?
Filemon:
Połącz się z serwerem przez SSH i użyj komendy: sudo chown -R uzytkownik /sciezka/folderu ew. sudo chown -R root:uzytkownik /sciezka/folderu Zależy od praw dostępu plików. Zgaduję że masz ustawione 755, bez zmieniania praw zadziała ci to z 1 komendą, chmod 775 zadziała z drugą. Możesz przeczytać więcej tutaj: https://pasja-informatyki.pl/sieci-komputerowe/ubuntu-server-uprawnienia-plikow-folderow/
Możesz też edytować prawa dostępu do pliku przez chmod.
Filemon:
Jak mogę to zrobić? Jeśli masz dostęp do konta root, wystarczy podać jego dane do logowania. Wielkiej filozofii w tym nie ma.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.