Problem z zapytaniem SQL

Pytania i problemy
mysql
Mrpawelww
Mrpawelww

Witam, mam pytanie bo szukam po całym internecie i nie mogę znaleźć żadnej pomocy, może tutaj ją znajdę ;) Potrzebuję funkcji do mysql która pobierze mi z dwóch tabeli jeden wynik o nicku takim samym jak jest w drugiej tabeli. Znalazłem coś takiego

SELECT * FROM authme a, ranks b WHERE a.realname = b.realname

ale tylko wyświetla mi wszystkie wyniki Chodzi o to żeby podczas logowania na stronie internetowej pobierało mi wszystkie dane o jednym użytkowniku z wielu tabel i wpisywało je do sesji (generalnie to wszystko mam ustawione, tylko nie mogę pobrać danych dla jednego użytkownika). Pomożecie? Bo serio już nie wiem

B4GU5
B4GU5

Ja bym do tego dodał join np: SELECT * FROM authme JOIN ranks ON ranks.realname = authme.realname WHERE authme.realname = 'nickGracza'

Axerr
Axerr

Nie łatwiej Ci wysłać po jednym zapytaniu do każdej tabeli, aby pobrać informacje o użytkowniku? Wiele więcej zasobów to nie zje, a będzie prostsze i czytelniejsze w kodzie.

Mrpawelww
Mrpawelww

Nie działa. Albo coś źle robię Bez tytułu|690x314

Mrpawelww
Mrpawelww

Wiesz, oczywiście że będzie to łatwiejsze napisać kilka linijek kodu więcej, ale chcę się podszkolić z zakresu MySQL, niż tylko na podstawach jechać i pisać ogrom kodów w nieskończoność

B4GU5
B4GU5

Poprawiłem trochę pod względem wydajności, nie działa ponieważ ‘nickGracza’ jest brane jako tabela a 'nickGracza' jest brane jako string SELECT * FROM authme JOIN ranks ON ranks.realname = authme.realname AND authme.realname = 'nickGracza'

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.