Problem - zasobożerczy serwer mc

Zombie
minecraft, zarządzanie, optymalizacja
NikoShow
NikoShow

Witam, Piszę w takiej sprawie iż borykam się z problemem wykorzystania RAM'u w 100%.

Sprawa wygląda tak że na chwile obecną serwer wykorzystuje (według panelu) 2 739 MB/8 000 MB przy 2 graczach. Równolegle z długością działa serwera/ilości graczy ram "zapycha się". W mojej opinii wykorzystanie 8GB/8GB przy 5 graczach np. wieczorem nie jest normalne. Optymalizowałem pliki serwera z jakiś poradników z forum spigota.

Hosting: titanaxe.pl

Pluginy na chwile obecną: AdvancedBan*, AuthMe, ClearLag, Essentials, EssentialsChat, EssentialsSpawn, ezBroadcast*, LuckPerms, OtherDrops, RandomTeleport, Vault, VillagerOptimiser, WorldBorder, WorldEdit, WorldGuard, Zastepy

Timings: https://timings.aikar.co/?id=89116d9678984627ae18e64bba70b190

Border na mapie ustawiony jest na: 4500. Mapa została cała wyrenderowana, a teren za borderem wycięty.

psycho
psycho

Być moze ktorys plugin jest wadliwie napisany i przez błędy pozera coraz więcej RAMu, az do zapchania pamieci?

NikoShow
NikoShow

Wrzucałem każdy plugin po kolei, nie zauważyłem wiekszych zasobów przy danym pluginie

aggankx
aggankx

Titanaxe nie polecam również. Też miałem problemy z ramem

JakubEG
JakubEG

To titanaxe uciekaj od nich, nawet z czystym serwerem tak jest.

To u nich celowe zagranie tylko po to aby dokupić jak najwięcej ramu.

Dudix
Dudix

widac to na przykładzie wersji 1.12, jest napisane ze potrzeba 3,5gb aby usluga dobrze dzialala.

devon
devon

Flagi, bez nich będzie zapychał się po jakimś czasie ram ale wyżej mają racje, dziwnie wysokie użycie ram jest zawsze...zbyt wysokie https://mcflags.emc.gs/

NikoShow
NikoShow

Czy pukawka jest warta uwagi ?

aggankx
aggankx

pukawka jak miała serwery po 3-4 złote była spoko dla serwerów na kilka osób (no te droższe pakiety też ok ale tylko dla kilku osób)

jak chcesz serwer publiczny to raczej tylko VPS lub dedyk

riko.dev
riko.dev Moderator Freebies

Kategorycznie odradzam korzystania z pukawki, do 5-10 osób te serwery dają radę. Powyżej płacisz za problemy.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.