Witam, po instalacji wyskakuje mi błąd związany z GPU. Próbowałem już wszystkiego, lecz nic z tego. Jest jakiś sposób na naprawienie tego błędu ?
Witam, po instalacji wyskakuje mi błąd związany z GPU. Próbowałem już wszystkiego, lecz nic z tego. Jest jakiś sposób na naprawienie tego błędu ?
Twoja karta nie jest wspierana. Spróbuj zainstalować/reinstalować sterowniki.
A jak to zrobić?
próbujesz to odpalić przez program pokroju tightvncserver, czy przez terminal w proxmoxie? To vps OpenVZ, czy KVM?
Obs odpalany przez vnc, openvz
serwer OVZ nie ma (z tego co wiem) dostępu do karty graficznej urządzenia macierzystego, obliczenia wykonuje procesor który nie jest przystosowany od takich rzeczy, więc program tego typu chyba w ogóle nie ma możliwości działania.
W takim przypadku kodowanie obrazu odbywa się na CPU, ale OBS powinien odpalić. Nie znam zasady działania, lecz na KVM w taki sposób działa, zgodnie z moim poradnikiem.
na KVM z tego co obserwuję to jest jakaś proteza karty graficznej, podczas kiedy openVZ raczej tego nie mają. Sprawdziłem na swoim ovz i kvm, na kvm udało się odpalić bez większych trudności, na ovz nie.
Więc nic z tego nie będzie?
najprawdopodobniej nie.