Problemy ze swoim własnym serwerem Minecraft

Zombie
problem, hosting
wicior
wicior

Witam, mam problem tego typu, że przy pomocy poradnika na internecie próbuje postawić swój własny serwer minecraft na hoście lvlup'a. Niestety ale nie mogę ustawić by serwer odpalał się na wersji 1.12.2. Cały czas na samej górze widnieje informacja o tym, że serwer wystartował na wersji 1.79. Przy pomocy FileZilla próbowałem wrzucić własny silnik forge oraz wersję 1.12.2. Nie przynosi to jednak efektów. Mimo testowej zmiany minecraft na wersję 1.7.9 nadal nie mogę połączyć się z serwerem. Jedyne co to cały czas wyświetla się błąd. ,,Failed to connect to the server. in.netty.channel.AbsractChannel$AnnotatedConnectException..." Proszę o pomoc.

Patbox
Patbox
wicior
wicior

niestety nadal, bez zmian staram się na wszystkie sposoby, ale nie jestem w stanie wrzucić własnego serwera.

Patbox
Patbox

daj screena z plików twojego serwera

wicior
wicior
Patbox
Patbox

usuń plik serwer39521.jar, mień nazwę minecraft_server.jar na serwer39521.jar

wicior
wicior

Bez zmian. Jesteś pewien , że to powinno zadziałać? bo serwer39521.jar jest już podmieniony plikiem z forge dlatego moim zdaniem raczej nie ma co ruszać pliku o nazwie minecraft, ale ja się nie znam dlatego siedzę tu teraz na forum :D

Lempik
Lempik

Nie wiem, jak to wygląda w sprawie forge, ale może sprawdź, czy masz naprawdę dobre pliki, bo raz mi się zdarzyło, że serwer spigot, który zazwyczaj ma ok. 40 MB, raz miał chyba 21 MB. Nie wiem, czy był zepsuty, bo dla pewności pobrałem wcześniejszą wersję. Też mi się zdarzyło, jak eksperymentowałem z pluginem do Discorda, że pewnego dnia przestał działać - okazało się, że z wcześniejszą wersją silnika spigot plugin działał, z późniejszą też, ale silnik z akurat tego jednego dnia nie współpracował z pluginem do Discorda.

wicior
wicior

Własnie wszystkie silniki jakie pobieram z internetu mają po 20-22 MB. Nie wiem raczej już mi nie zadziała ten serwer.

Klop
Klop

Polecam Ci w swoim panelu opcje formatowania (oczywiście, jeśli jeszcze, że tak rzeknę nie wystartowałeś na dobre). Kiedy to uczynisz to również z tego samego miejsca zainstaluj silnik. Po ukończeniu operacji (monit w przeglądarce) nie uruchamiaj jeszcze tegoż serwera.

Wejdź na niego tak jak pokazałeś wcześniej w swoim zrzucie ekranu poprzez filezille i włóż do niego silnik gry, który pobrałeś na swoim komputerze (tudzież 1.12).

Teraz usuń dotychczasowy silnik, to znaczy "serwer39521" a gdy już to zrobisz to: W silniku, który dograłeś zmień nazwę z: "minecraft_server.1.12.2" na "serwer39521".

Po tych wszystkich operacjach możesz śmiało już uruchamiać swój serwer. Pamiętaj, że przy pierwszym uruchamianiu trzeba edytować plik eula z "false" na "true".

Pozdrawiam. Klop