Problemy związane z serwerem TeamSpeak 3 w wersji 3.1.1

Zombie
ts3
Jebanany
Jebanany

Witajcie!

Od czasu, gdy zaktualizowałem serwer TeamSpeak do 3.1.1 (64bit) zaczęły się problemy - straty pakietów userów (out), gdy tylko skrypt łączy się z ServerQuery i coś wykonuje na serwerze / pobiera informacje. Czy ktoś zauważył podobne problemy? Zaktualizowaliście już swoje serwery?

Err0r
Err0r

najprawdopodobniej problem leży po twojej stronie ;v u mnie nie ma żadnych takich spadków czy problemów

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Sprawdziłem u siebie, nie zauważyłem takich problemów. Podaj więcej informacji o warunkach w których to występuje, będzie można próbować je zasymulować i sprawdzić ;)

Jebanany
Jebanany

Ciężko, to wszystko to autorskie boty, przed aktualizacją wszystko śmigało. Podejrzewam, że TS coś pogrzebał przy połączeniach ServerQuery... :/ albo ich wydajnością, nie wiem, czymkolwiek co powiązane jest z wykonywaniem poleceń i porównanie ich do ilości klientów online.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Bot jako bot i tak wykonuje tylko polecenia do query, więc boty jakotakie raczej nie interesują, ale może informacje o konfiguracjach, jak wyglądają obciążenia gdy np bot rozpoczyna zalewać serwer poleceniami, etc. ?

Jebanany
Jebanany

Powiem tak, wyłączyłem boty - śmigało na 2/3% strat przy 700 osobach. Przy włączonych poleceniach skakało do 10/15%. Pierwszy raz się spotykam z czymś takim. Będę grzebać, jak się coś dowiem - to dam znać.

K-Scripts
K-Scripts

Najwidoczniej TS uznaje, że ilość Twoich zapytań jest za duża (jeszcze wiele razy tak będzie). Jedyne co Ci pozostaje to zoptymalizować "skrypt" lub napisać do supportu i czekać na ich ruch.

Jebanany
Jebanany

Nope, problem wynikał jeszcze z innych kwestii. Nie wiem jeszcze czy to sama aplikacja od TSa, czy maszynka, czy może łącze. Zmniejszyłem jakość kanałów z 10 na 6. (Swoją drogą, na Opus nie ma różnicy nawet do 4 poziomu. Tylko melomani na swoich słuchawkach za kilka tysięcy byliby w stanie usłyszeć znaczną różnicę).