Procesor, redstone, spam w konsoli

Pytania i problemy
Legalin
Legalin

Witam serdecznie, mam problem z redstone na serwerze. Wszystko od kilku dni śmiga mi bez problemów, nic nie laguje, nie wywala, jednakże dziś pojawiły się dwa delikwenty uprzykrzające życie no i pokazały swoją sztuczkę z redstone. Ja zdziwiony, o co chodzi, czemu wywala serwer, czemu tak laguje, a tu takie coś:

https://i.imgur.com/OjpNDYU.png

No i sobie spamili w dźwignie, a serwer lagował, procesor skakał do 70/80/90, aż w końcu wywaliło. Zazwyczaj procesor jest 10-30/40 max.

Ktoś może wie, dlaczego tak się dzieje/jak to naprawić? :/

Jeszcze drugie pytanko, co zrobiłem źle, że w konsoli co jakiś czas spami Skript, a wygląda to tak: Samo to nie ingeruje w serwer/nie laguje itp. Lecz strasznie denerwuje i chciałbym usunąć ten błąd.

https://pastebin.pl/view/e119cfd4

Lempik
Lempik

Legalin:

Ktoś może wie, dlaczego tak się dzieje/jak to naprawić?

1. /co rollback t:Xh u:użyszkodnik... (czyli usunięcie wszystkiego, co zrobili)
  2. ban

Jeżeli masz serwer non-premium, to /banip na ich adresy IP (chyba że mają adresy sieci mobilnych), zainstalować plugin VPNGuard lub podobny (żeby nikt nie mógł się logować poprzez VPN/Proxy, tylko ze swojego adresu IP).

Legalin
Legalin

Raczej nie chce mi się w ciągłe takie coś bawić, ale dzięki za komendą /co przyda się, a wolałbym spokojnie spać ;p

Znalazłem już rozwiązanie, jakby ktoś również miał taki problem no to polecam:

Click... ;p Testowane i działa ;)

Co do konsoli no to nowa edycja tylko pomoże bo to ważne pluginy dla mnie.

Axerr
Axerr

Lempik:

/co rollback t:Xh u:użyszkodnik… (czyli usunięcie wszystkiego, co zrobili)

Mogą zbudować jeszcze raz.

Lempik:

1. ban Wejdą z innego konta

Lempik:

Jeżeli masz serwer non-premium, to /banip na ich adresy IP Głupota... przy obecnej wymianie adresów IP parę godzin później po nadaniu bana szkodnik będzie miał zupełnie inny adres IP, a może się zdarzyć, że ktoś, kto otrzyma ten "niszczęśliwy adres" nie będzie miał wstępu na serwer.

Chlebek
Chlebek
system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.