Projekt bota na serwer Teamspeak3

Projekty użytkowników
ts3
Majcon
Majcon

Witam, chciałbym wam przedstawić mojego bota na serwer ts3, który posiada następujące funkcje. 😜

• addRank() - Funkcja nadaje rangę o podanym ID gdy użytkownik wejdzie na kanał o podanym ID.
  • adminLog() - Funkcja zapisuje logi podanych grup.
  • aktualna_data() – Funkcja ustawia aktualną datę jako nazwa kanału o podanym ID.
  • aktualnie_online() – Funkcja ustawia aktualną liczbę osób online jako nazwa kanału o podanym ID.
  • anty_vpn() – Funkcja wyrzuca osobę jeżeli korzysta z VPN funkcja ta używa API http://iphub.info .
  • banHistory - Funkcja zapisuje w bazie wszystkie bany co pozwala sprawdzić komendą !banhistory czy użytkownik miał wcześniej bana
  • banList() - Funkcja ustawia aktualną listę osób zbanowanych w opisie kanału.
  • cleanChannel() – Funkcja czyści kanały, które nie są aktywne dłużej niż 7 dni w podanym sektorze.
  • clearImg() - Funkcja usuwa |15x15​ z opisu kanału.
  • channelCreate() – Funkcja tworzy kanał w strefie prywatnej lub gdy jest dostępny wolny kanał to zostanie on przydzielony użytkownikowi.
  • channelNumber() - Funkcja sprawdza i w razie, czego poprawia numer kanału.
  • delInfoChannel() - Funkcja ustawia w opisie kanały które zostaną usunięte w razie braku aktywności.
  • delPermissions() - Funkcja usuwa prywatne uprawnienia.
  • delRank() - Funkcja usuwa range po wejściu na kanał o podanym ID.
  • groupOnline() - Funkcja ustawia w opisie kanału osoby z podanej grupy jeżeli jest online oraz czas ostatniej aktywności jeżeli jest offline.
  • limitIp() - Funkcja wywala użytkownika jeżeli przekroczy liczbę połączeń z tego samego IP.
  • lvl() - Funkcja pozwala zdobywać exp oraz awansować na wyższy lvl. Bot może też nadawać rangi po wbiciu lvl.
  • moveAfk() - Funkcja przenosi nieaktywne osoby na kanał o podanym ID.
  • newUser() - Funkcja ustawia listę nowych użytkowników w opisie kanału.
  • points() - Funkcja pozwala zdobywać punkty za siedzenie na ts. Punkami można sprawdzić za pomocą komendy !points oraz można nimi grać za pomocą komendy !gamble.
  • poke() - Funkcja puka podane grupy jeżeli ktoś wbije na podany kanał.
  • register() - Funkcja automatycznie rejestruje użytkownika gdy on wbije na podane id kanału.
  • rekord_online() - Funkcja ustawia rekord osób online jako nazwa kanału o podanym ID.
  • sendAd() - Funkcja wysyła reklamę co określony czas.
  • servername() - Funkcja ustawia nazwę serwera wraz z liczbą osób online.
  • sprchannel() - Funkcja sprawdza nazwy kanału pod względem wulgaryzmów.
  • sprnick() - Funkcja sprawdza nicki użytkowników czy nie zawierają wulgaryzmów lub podanych w configu słów.
  • statusTwitch() - Funkcja ustawia w opisie kanału aktualny status z kanału na twitch.tv.
  • statusYt() - Funkcja ustawia liczbę subskrypcji w nazwie oraz podstawowe informacje w opisie.
  • top_activity_time() - Funkcja ustawia w opisie kanału o podanym ID TOP 10 aktywnych użytkowników.
  • top_connections() - Funkcja ustawia w opisie kanału o podanym ID TOP 10 połączeń z serwerem.
  • top_longest_connection() - Funkcja ustawia w opisie kanału o podanym ID TOP 10 Najdłuższych połączeń z serwerem.
  • visit() - Funkcja ustawia w nazwie kanału liczbę osób, które odwiedziły serwer.
  • welcome_messege() - Funkcja wysyła wiadomość powitalną.

Komendy:

• addcmd - dodaje komendy tekstowe do bota.
  • adminlog - wyświetla ostatnie akcje użytkownika o podanym DBID
  • banhistory - pozwala sprawdzić osobę czy miała bana.
  • channelowner - służy do oddania owera kanału prywatnego (wymaga dodatkowej konfiguracji w pliku config_cmd.php).
  • channelpin - pozwala odzyskać kanał właścicielowi, jeżeli np. zmieni uid (wymaga podania pinu, który jest wysyłany przy zakładaniu kanału można to wyłączyć w config.php).
  • delcmd - usuwa komendę tekstową.
  • delgroup - pozwala zabrać sobie grupy.
  • gamble - pozwala obstawić punkty
  • givegroup - pozwala nadać sobie grupę (wymaga podania grup możliwych do nadania w config_cmd.php).
  • groupcmd - pozwala ustawić wymaganą grupę do użycia komendy.
  • help - wyświetla listę dostępnych komendy.
  • punkty - pozwala sprawdzić ile mamy punktów
  • poke - puka użytkowników z podanej grupy lub wszystkich, którzy znajdują się na ts.
  • staff - pozwala nadać indywidualne uprawnienia do komend podanemu użytkownikowi.
  • staffcmd - pozwala ustawić wymagane indywidualne uprawnienia do użycia podanej komendy.
  • staffcmdtxt - pozwala ustawić wymagane indywidualne uprawnienia do użycia podanej komendy tekstowej.
  • stats - wyświetla nasze statystki lub podanego użytkownika.
  • userinfo - wyświetla szczegółowe informacje o użytkowniku (wymaga dodatkowej konfiguracji w pliku config_cmd.php).

WYMAGANIA Wersja PHP 7.1. lub większa. https://www.colinodell.com/blog/2016-12/installing-php-7-1

Download

https://github.com/Majcon94/TS3Bot

Instalacja

• Pobierz pliki.
  • Wrzuć na serwer.
  • Skonfiguruj bota includes/config.default.php.
  • Zmień nazwę pliku config.default.php na config.php.
  • Przejdź do głównego katalogu bota wpisz ./start.sh start.

Jeżeli bot nie wejdzie na serwer lub wejdzie i wyjdzie błędy php można sprawdzić w log/php_error.log.

happi
happi

Zmieniłem nazwę tematu by było jasne, że to nie problem z botem, czy coś innego.

Dużo ostatnio botów, fajnie byłoby zobaczyć coś nie w PHP, ale i tak szanuje za wysiłek i darmową wstawkę.

anon10657637
anon10657637

Nie ogarniam jednego - opisywanie ficzerów jako funkcje z danego języka, to jakaś moda czy co? Apropo kodu - rzucę potem okiem, bo ten już jakiś czas temu widziałem, zobaczę co się pozmieniało ;)

Kaczuc
Kaczuc

Posiadam owego bota, sprawuje się świetnie kilka funkcji mu jeszcze brakuje ale mam nadzieje, że będzie systematycznie rozwijany

luxDev
luxDev Pionier

Czym się bot różni od darmowych botów typu Xbot, Abot (wyświetl 323232 innych wyników..) ?

Czemu wypisujesz funkcje bota w ten sposób? blahblah()

Err0r
Err0r

luxDev:

blahblah()

bo tak robi każdy to nie można się wychylać 😉

Majcon
Majcon

Witam wszystkich @happi tytuł został zmieniony przez moderatora za co dziękuje. @luxDev nie wiem czym się różni i czy w ogóle się różni ponieważ nie używałem innych botów nie sprawdzałem jak one działają bo gdy potrzebowałem bota to napisałem tego oraz w późniejszym czasie postanowiłem go udostępnić publicznie. A co do opisu po prostu tak jest łatwiej

happi
happi

Majcon:

@Hyouki tytuł został zmieniony przez moderatora za co dziękuje.

Nie moderatora, a przeze mnie. 😛 Użytkownicy z 3 poziomem na forum mogą zmieniać tytuły.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.

Majcon
Majcon

Witam, wczoraj wydałem aktualizację

Wprowadzone zmiany:

• Dodanie funkcji banhistory(), która zapisuje w bazie wszystkie bany co pozwala sprawdzić komendą !banhistory czy użytkownik o podanym DBID lub UID miał wcześniej bana.
  • Dodanie funkcji lvl(), która pozwala zdobywać exp oraz awansować na wyższy lvl. Bot może też nadawać rangi po wbiciu lvl.
  • Dodanie funkcji points(), która pozwala zdobywać punkty za siedzenie na ts. Punkami można sprawdzić za pomocą komendy !punkty oraz można nimi grać za pomocą komendy !gamble.
  • Dodanie funkcji visit(), która ustawia w nazwie kanału liczbę osób, które odwiedziły serwer.
  • Dodatkowo poprawiona została funkcja statusTwitch() oraz dodano możliwość ustawienia w nazwię czy strim jest online czy też offline.
  • Poprawienie kilku drobnych błędów.

Aktualizacja wymaga ponownego konfigurowania bota lub dodanie brakujących opcji w configu oraz wykonania pliku update2.php jeżeli aktualizujesz bota z poprzedniej wersji. Szczegóły zmian https://github.com/Majcon94/TS3Bot/commit/0f36eaeaea6764788182ee4e7e45b0751bf1a5bb#diff-fb0ed5a883e378c3dec15e5ca226d6ed

Minie aktualizacja 4.1.1

• Drobne poprawki w funkcji lvl() od teraz można podać wymaganą grupę jaką trzeba mieć, żeby dostać grupę LVL np. Zarejestrowany/Zarejestrowana.
Majcon
Majcon

Witam ostatnio mam sporo wolnego czasu więc z tego powodu chętnie przyjmę jakieś propozycję nowych funkcji lub co mogę poprawić/zmienić w tych co są ;)