Chciałbym zaproponować dodanie do panelu net2ftp
Chciałbym zaproponować dodanie do panelu net2ftp
Którego panelu? W hostingu WWW o ile się nie mylę masz jakieś rozwiązanie tego typu.
Zasadniczo jest to słaba propozycja ponieważ wygodniejsze jest używanie zwykłego FTP przez np winscp lub filezilla.
Wiem że wygodniejsze jest fillezila, ale jako taka dodatkowa opcja żeby np.wgrać na fonie bez apek. Dodatkowa instalacja web2ftp jest łatwa
W hostingu www i vps Web2ftp obsługuje też ssh
W wypadku VPS nie ma takiej możliwości, bo pliki nie są od tak dostępne z poziomu serwera hosta. Możesz zainstalować sobie jakieś webftp samemu.
W web2ftp loguję się wprowadzając dane, a nie automatucznie
Ale żeby to FTP było obsługiwane, to najpierw musi być zainstalowane na serwerze VPS, czyli w zasadzie to powinieneś postawić to sobie sam.
Ale i tak lepsze jest używanie zwykłego ftp. A co ty na fonie będziesz robił?
To dlaczego by nie użyć wersji net2ftp na stronie autorów?
Swoją drogą, na telefon też jest masa dobrych programów do obsługi ftp, choćby nawet TotalCommander z addonem na ftp, a wszystko do pobrania ze sklepu play :)
Zobaczę sobie total commandera z addonem. Na fonie korzystałem już z andftp(wysyła bardzo powoli) i turbo vpn(często wywala i często się nie łączy
heditox:
turbo vpn
To nawet nie jest aplikacja do obsługi ftp.
Web2ftp obsługuje ssh
Autopoprawa mi zmieniła nazwę turbo ftp
Obecnie hostujemy tylko VPS. W przypadku VPS hostowane przez nas tego typu narzędzia trochę kłóci się z bezpieczeństwem. Należy po prostu skorzystać z klienta SFTP na swoim urządzeniu lub użyć panelu z interfejsem www który umożliwia zarządzanie plikami.