Propozycja dodania opcji do panelu

Rozwiązane
odrzucone, panel-lvlup-pro
heditox
heditox
bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Którego panelu? W hostingu WWW o ile się nie mylę masz jakieś rozwiązanie tego typu.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Zasadniczo jest to słaba propozycja ponieważ wygodniejsze jest używanie zwykłego FTP przez np winscp lub filezilla.

heditox
heditox

Wiem że wygodniejsze jest fillezila, ale jako taka dodatkowa opcja żeby np.wgrać na fonie bez apek. Dodatkowa instalacja web2ftp jest łatwa

W hostingu www i vps Web2ftp obsługuje też ssh

bopke

W wypadku VPS nie ma takiej możliwości, bo pliki nie są od tak dostępne z poziomu serwera hosta. Możesz zainstalować sobie jakieś webftp samemu.

heditox
heditox

W web2ftp loguję się wprowadzając dane, a nie automatucznie

bopke

Ale żeby to FTP było obsługiwane, to najpierw musi być zainstalowane na serwerze VPS, czyli w zasadzie to powinieneś postawić to sobie sam.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Ale i tak lepsze jest używanie zwykłego ftp. A co ty na fonie będziesz robił?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

To dlaczego by nie użyć wersji net2ftp na stronie autorów?

bopke

Swoją drogą, na telefon też jest masa dobrych programów do obsługi ftp, choćby nawet TotalCommander z addonem na ftp, a wszystko do pobrania ze sklepu play :)

heditox
heditox

Zobaczę sobie total commandera z addonem. Na fonie korzystałem już z andftp(wysyła bardzo powoli) i turbo vpn(często wywala i często się nie łączy

happi
happi

heditox:

turbo vpn

To nawet nie jest aplikacja do obsługi ftp.

heditox
heditox

Web2ftp obsługuje ssh

Autopoprawa mi zmieniła nazwę turbo ftp

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Obecnie hostujemy tylko VPS. W przypadku VPS hostowane przez nas tego typu narzędzia trochę kłóci się z bezpieczeństwem. Należy po prostu skorzystać z klienta SFTP na swoim urządzeniu lub użyć panelu z interfejsem www który umożliwia zarządzanie plikami.