ProtocolLib - do czego to służy?

Zombie
Lempik
Lempik
8 lat temu

Do czego w ogóle służy plugin ProtocolLib? Ja go nie mam, serwer normalnie pracuje, tylko podczas rozruchu mi authme pisze: "[Server thread/WARN]: [AuthMe] WARNING! The protectInventory feature requires ProtocolLib! Disabling it..."

Na stronie pluginu jest napisane: "ProtocolLib is a library that allows read and write access to the Minecraft protocol. It handles most of the overhead required with reflection and channel injection and provides wrappers to simplify packet modification." - Ale to mi nic nie mówi.

Do czego więc jest ten plugin potrzebny?

anon10657637
anon10657637
8 lat temu

To jest biblioteka, stanowi zbiór metod, klas etc. odpowiadającym pakietom Minecrafta. Dzięki temu rozwiązaniu jest zachowana wsteczna kompatybilność.

Lempik
Lempik
8 lat temu

No ale jak tego pluginu nie mam, to co tracę?

luxDev
luxDev Pionier
8 lat temu

W tym przypadku protectInventory w AuthMe odpowiada za to że przy wejściu na serwer gdy jesteś niezalogowany nie widzisz ekwipunku z danego konta, AuthMe korzysta z ProtocolLib aby taki pakiet wysłać, ale ty nie masz tego API więc AuthMe prawdopodbnie bedzie na wejściu na konto pokazywać ekwipunek tylko nie będzie można nic z nim robić.

Lempik
Lempik
8 lat temu

Sprawdziłem i jest tak, jak piszesz. Podczas logowania przed wprowadzeniem hasłą widzę swoje przedmioty. Podczas logowania jestem na spawnie, więc kopać i tak nie mogę, ale sprawdziłem, że przed wprowadzeniem hasła nie mogę strzelać z łuku.

luxDev
luxDev Pionier
8 lat temu

Jeśli wrzucisz ProtocolLib to nie będziesz tylko widzieć tego ekwipunku, a bez pLiba nadal nic z ekwipunkiem robić nie będziesz mógł ale minus jest taki że widzisz co dane konto posiada.