Proxmox [Pterodactyl, Docker, ZFS]

Pytania i problemy
zarządzanie, proxmox
Dyziuu
Dyziuu

Cześć, Na serwerze dedykowanym mam zainstalowanego proxmoxa, i mam parę problemów których nie potrafię rozwiązać:

Pierwszy Nadmierne zużycie RAM 1|690x252 Wyczytałem na innym forum że to problem ZFS'a, ograniczyłem limit ramu ale to i tak nie pomogło.

Drugi Część graczy wyrzucana jest z serwera minecraft a powód to Internal Exception: java.io.IOException: An existing connection was forcibly closed by the remote host Znalazłem coś podobnego na githubie LINK Serwer jest uruchamiany za pomocą Pterodactyla, zrobiłem test uruchomiłem ten sam serwer bezpośrednio z wirtualnej maszyny i ten problem opisany wyżej został naprawiony

Trzeci Nie działa mi query w sieci wewnętrznej, reguły zostały dodane 2|690x88 Potrzebuje tego do prawidłowego działania sklepu, sieć wewnętrzna jest dobrze skonfigurowana. Problem jest taki gdy w sklepie ustawie adres prywatny działa tylko rcon a kiedy ustawie adres publiczny działa tylko query

Dudix
Dudix

Podaj dostawcę, oraz pokaż htop

Dyziuu
Dyziuu

1|690x304 Meverywhere Sp. z o.o.

Dyziuu
Dyziuu

2|690x307

Dudix
Dudix

Dyziuu:

Meverywhere Sp. z o.o. No to już wiemy skąd te problemy XDD skynode ma wielkie problemy z łączem.

FairGames
FairGames

Odpowiedź sobie sam, wybrałeś ZFS który mocno cachuje do pamięci ram 😄 Mogę ci jedynie polecić reinstalacje całego serwera na czysto (LVM + XFS), bo to jedyne wyjście z tej sytuacji aby w przyszłości nie mieć większych problemów.

Jeżeli usługa w pterodactylu (np. serwer gry) używa więcej niż 1 port, nadaj dodatkową alokację portów w panelu i przydziel dodatkowe porty do usługi.

Dyziuu
Dyziuu

alokacje portów był już dodane

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.