Poprzednia wersja
Obecna wersja z commita 83fa6565
Jak widać podzieliłem linki na wewnętrzne oraz na zewnętrzne które otwierają się w nowej zakładce.
Nie chciałem pisać "Podstrony" czy "Linki wewnętrzne" więc dałem "Więcej" gdyż w miarę dobrze opowiada jakie zadanie ma ta sekcja.
Dla linków czyli stron zewnętrznych dodałem w nagłówku dobrze kojarzoną z tym ikonę aby użytkownik nie był zaskoczony nową zakładką w przeglądarce.
Ikonki kanałów płatności może dostarczały wszystkie potrzebne informację na pierwszy rzut oka ale też trochę śmieciły i zagracały stopkę. @Aylin podsunęła pomysł aby wcisnąć je w karuzelę. W ten sposób nadal mamy wszystkie loga oraz nie mamy śmietnika.
Karuzela ma strzałeczki lewo/prawo oraz reaguje na gesty w przypadku ekranów dotykowych.
Widżet z grafaną nie był niezbędny, szczerze to na samym początku użyłem go trochę jako zapychacza i wyglądało to trochę niespójnie.
Zrobię z tym drugie podejście - pobiorę dane z API oraz stworzę wykresy na stronie głównej gdzie będziemy się chwalić swoimi plusami, damy tam sekcje o metrykach. Tym razem będą spójne.
Dane firmowe w formie ASCII art nie uległy zmianie.
Dla mnie wygląda fajnie póki co.
Na samym dole były trochę zbyt upakowane informacje o prawie autorskim, wersji strony oraz autorze.
Przesunąłem pauzę zaraz po nazwie firmy a drugą pauzę zastąpiłem nową linią aby oddzielić ją od autora.
Ogólnie mam nadzieję że stopka już tak nie przytłacza jak poprzednio.
Dajcie znać jakie macie odczucia po tych zmianach.