Przekierowanie z nazwa.pl subdomeny na lvl up

Zombie
www, domena
zbylu
zbylu

Witam.

Chcę przekierować subdomenę, którą mam na nazwa pl forum.mysurvival.pl aby wskazywała na forum na hostingu lvlup

w nazwa.pl mam zaawansowane konfiduracje DNS a w niej 4 kolumny aby "coś" wpisać... Nazwa TTL Typ Wartość

Czy jest w stanie mi ktoś pomóc?

Infinity
Infinity

Nie jestem pewny czy da się przenieść tylko i wyłącznie subdomene do lvlupa. Teoretycznie mając własny serwer WWW (na vpsie) można by było subdomene przekierować na IP vpsa (rekord A). Natomiast w tym wypadku nie jest to możliwe. Co innego przekierować całą domenę (DNS) na lvlupa, ale to raczej nie wchodzi tutaj w grę.

Nawet jakbyś jakimś cudem przekierował jedną subdomenę do lvlupa, to musisz dodać całą "domene" do DA, ale domeny przekierowanej nie masz (nie można dodawać subdomen w DA do domeny, której nie ma na serwerach lvlupa, nie zadziała to tak).

zbylu
zbylu

dostałem info od admina nazwa pl iż wystarczy przekierować subdomenę w konfiruragja zaawansowanej DNS i tyle :slight_smile:

Infinity
Infinity

Pytanie .. nie lepiej przekierować całą domene a nie tylko subdomene? Widzę, że i tak nie masz niczego jeszcze.

zbylu
zbylu

Mam... domena jest przekierowana na serwer minecraft.

Infinity
Infinity

Nie, domena jest utrzymywana na DNS nazwa.pl - a nie na lvlupie. Nie zrozumieliśmy się w takim wypadku.

Moje pytanie powinno brzmieć - czy nie lepiej było by przekierować domenę (zmienić jej DNS) na lvlupa? Wtedy nie było by problemu z ustawieniem pojedynczej subdomeny a nawet głównej domeny jako forum serwera.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Infinity:

Wtedy nie było by problemu z ustawieniem pojedynczej subdomeny a nawet głównej domeny jako forum serwera.

Teraz też nie ma. :thinking:

@zbylu rekord A subdomeny forum ustaw na adres IP 91.134.213.47 i dodaj do DA domenę jako forum.mysurvival.pl

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

<źle zrozumiałem sorki>

Infinity
Infinity

Napisałem na samym początku "Nie jestem pewny czy da się". Więc jeśli się da, to dobrze ;)

zbylu
zbylu

Nieznajomy11:

@zbylu rekord A subdomeny forum ustaw na adres IP 91.134.213.47 i dodaj do DA domenę jako forum.mysurvival.pl

czyli: nazwa: forum.mysurvival.pl TTL TYP A WARTOŚĆ 91.134.213.47

czy tak? a TTL?

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Tak, a TTL możesz ustawić na 0, albo zostawić domyślne jakie było (jeśli było).

zbylu
zbylu

działa! super dziekuję!