Witam. Pisze plugin i mam problem. Chciałbym załadować z Resources plik messages.yml wraz z treścią do folderu pluginu jednak nie mam zbytniego pomysłu jak się za to zabrać. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi pomóc
Witam. Pisze plugin i mam problem. Chciałbym załadować z Resources plik messages.yml wraz z treścią do folderu pluginu jednak nie mam zbytniego pomysłu jak się za to zabrać. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi pomóc
Przy eksporcie dodaj zawartość tego folderu do plików do eksportu i skompilowane pliki oczywiście
Tylko że plik nie generuje mi się w folderze pluginu. Powinny się generować 2 (config.yml,messages.yml) z czego generuje tylko config.yml
I moje pytanie jest takie. Jak wygenerować ten plik wraz z zawartością tak jak ma to miejsce w wypadku config.yml
Generuje się tylko config bo messages musisz utworzyć ręcznie bawiąc się z klasami File, FileConfiguration, YamlConfiguration. Tu masz przykład:
File file = new File(getDataFolder(), "messages.yml");
if (!file.exists()) file.createNewFile();
FileConfiguration config = YamlConfiguration.loadConfiguration(file);
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.