Witam, Istnieje sposób przez putty lub inny program przesłać w szybki sposób pliki z serwera? Chciałem przesłać pliki z jednego hosta na vpsa jednak ręczne ściąganie plików +-15h i do tego przesył drugie tyle :p
Witam, Istnieje sposób przez putty lub inny program przesłać w szybki sposób pliki z serwera? Chciałem przesłać pliki z jednego hosta na vpsa jednak ręczne ściąganie plików +-15h i do tego przesył drugie tyle :p
Użyj:
scp /folder/z/plikami/do/przeniesienia uzytkownik-drugiego-serwera@adres.ip.drugiego.serwera:/miejsce/docelowe/Przykład:
scp file.txt remote_username@10.10.0.2:/remote/directoryMam dostęp tylko do jednej konsoli gdzie wszystkim mogę zarządzać natomiast na starym serwerze tylko tą którą umożliwia hoster(hosting serwerów mc)
Hubercigg:
(hosting serwerów mc)
W takim razie można spróbować przez FTP :slight_smile:
Pewnie, że można ;) Sęk w tym, że pobranie plików +-15h, a do tego wrzucenie ich na serwer drugie tyle. Dlatego szukam innej możliwości o ile taka istnieje...
Zapytaj się na supportcie czy nie mogą Ci tych plików sami wgrać :> A ty im to podeślesz na drive.
Chodzi o to, że pliki z VPSa wgrasz przez FTP hostingu - w ten sposób zaoszczędzisz marnowania +- 15h 😛
Do tego mozna dolozyc wczesniejsza kompresje. Chyba ze w hostingerze nie ma takiej mozliwosci, ale jakis tam support pewnie by ci rozpakowal.
Użyj rsync
Masz na starym serwerze przynajmniej dostęp do FTP? Wtedy przy odpowiednich komendach udałoby Ci się korzystając z klienta FTP na VPS zrzucić sobie dane bezpośrednio bez potrzeby ściągania tego lokalnie.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.