Pterodactyl Panel | TS3 nie chce działać z botami Query

Pytania i problemy
ts3, query
Glupikocz
Glupikocz

Dobry, posiadam taki mały problem z łączeniem się bota Query do TS3

A wiec jak wygląda problem, gdy włączam TS3 przez putty a poźniej RO-BOTA bez problemu wszystko działa, a jak uruchamiam TS3 przez Pterodactyl Panel i do tego RO-BOTA, bot nie chce wejść na serwer czym to może być spowodowane?

Dodałem porty:

• 9987
  • 10011
  • 30033

53a05f0a0744cc8ff54339dcfcbf3c5b|690x183

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Zapewne tym, że pomiędzy serwerami w Pterodactylu nie połączysz się przy użyciu 127.0.0.1. To adres lokalny, a każdy serwer w tym panelu jest uruchamiany w osobnym kontenerze Docker.

Jeśli wystawiłeś te porty na zewnątrz, połącz się przy użyciu swojego zewnętrznego adresu IP.

Glupikocz
Glupikocz

Jedyne co mogę powiedzieć że problem rozwiązany :P Dziękuję bardzo nie pomyślałem o tym bo za dużo rzeczy na raz testuję.

Mam jeszcze jedno pytanie czy w Pterodactylu można stworzyć własne jajko do robota? Ponieważ pobrałem paczkę i tam był JTS3ServerMod ale on jest w javie, czy jest możliwość stworzenia jajka do robota który uruchamiał by się poprzez starter.sh?

Tu przykład Sinusbota Screenshot|690x348

Gdy dodałem sinus bota i wrzuciłem pliki robota nie koniecznie chciało to działać

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Jak najbardziej można robić własne, lecz jest to mocno skomplikowane. Jeśli chcesz kombinować z tą ich dokumentacją to proszę bardzo, ale nie wiem czy ktoś tutaj będzie ci chciał z tym potem pomóc :kappa:

Ewentualnie możesz skopiować jajko aplikacji działającej podobnie i dopasować komendę startową, próbuj.

Glupikocz
Glupikocz

Rozumiem tak ma się sprawa, dobra postaram się jakoś do tego dojść

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.