Pterodactyl Panel tworzenie nowego serwera niestandardowego

Off topic
Glupikocz
Glupikocz

Z tego co wiem jest taka możliwość utworzyć własny serwer w Pterodactyl panel czyli serwer w dockerze można też zrozumieć jak działanie aplikacji w dockerze. Wiec chciałbym utworzyć nowe jajko w pterodactyl panel i w nim aplikacje XBot żeby startowała wie ktoś jak to jest możliwe aktualnie mam Screenshot%20(6)|690x377 Screenshotaa%20(6)|690x311

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Z konstrukcji Twoich zdań niezbyt dużo wynika, lecz widzę, że masz problem z Jajkiem, także odsyłam do dokumentacji tworzenia Jajek. Jeśli chodzi o Dockera, to zapewne musisz zbudować swój Image, z tym raczej będzie ciężej. No chyba, że twoja apka jest napisana w Javie, to możesz skopiować jajko od Minecrafta i podmienić ustawienia ;)

Glupikocz
Glupikocz

Czyli krótko mówiąc lepiej XBOT odpalać normalnie? XD

Timo

Krótko mówiąc nic nie wiem o tym "XBOT", w jakim języku jest napisany, dlatego niespecjalnie mogę pomóc.

Jeśli chcesz uruchomić go w Pterodactyl, poświęć chwilę na zapoznanie się z dokumentacją dotyczącą Jajek i stwórz własne dla swojego bota ;)

Glupikocz
Glupikocz

XBOT jest pisany w PHP to jest aplikacja na ts3 automatyzująca cały serwer

Timo

Wydaje mi się że prościej będzie odpalić to ręcznie, ale jak chcesz to możesz próbować stworzyć jakieś Jajko pod to, jeśli wspiera php.